Nieuwe sonisch versterkte Metallica whiskey gelanceerd

Nieuws
zaterdag, 13 mei 2023 om 13:00
blackened whiskey
Metallica en Dave Pickerells whiskey merk Blackened Whiskey heeft onlangs een nieuwe whiskey aangekondigd. De nieuwe Blackened Whiskey Cask Strength Volume 01 is nu uitgebracht, nadat deze volgens de unieke methode van de distilleerder (en Metallica) gerijpt heeft.
De nieuwe Blackened Whiskey Cask Strength Volume 01 Whiskey is een blend van verschillende soorten Noord-Amerikaanse bourbon en rye, afgewerkt in cognacvaten en non-chill filtered gebotteld op maar liefst 61,4 procent ABV (vatsterkte).
Rob Dietrich, meesterdistilleerder van Blackened Whiskey, is een liefhebber van cask strength whiskey. Hij vertelt het volgende over de whiskey: ‘Je drinkt whiskey in zijn puurste vorm; ongefilterd, ongesneden en rechtstreeks uit het vat geboren met één onverbloemd doel ... om van te genieten.’
De tasting notes van Blackened Whiskey Cask Strength Volume 01 zijn als volgt:
Neus: aroma's van gerolde haver, vanillewafel, vijg, ahornsuiker en toffee
Smaak: hints van walnoot, karamel, en vanille crème
Afdronk: lang met smaken van bruine suiker, ancho chili, met kaneel en kruiden
De whiskey wordt in beperkte oplage uitgebracht, maar het is onduidelijk hoeveel exemplaren er zijn.

Metallica Blackened Whiskey sonisch versterkt

Het unieke van de whiskey's van de meesterdistilleerder en Metallica is dat de deze ‘sonisch versterkt' zijn. Ook voor Blackened Whiskey Cask Strength Volume 01 is er dag en nacht muziek van Metallica bij de vaten afgespeeld. Dit proces met de naam Black Noise produceert lage hertz geluidsgolven wat een invloed heeft op de vaten.
Hierdoor krijgt de whiskey meetbaar meer smaak doordat er meer interactie is met de eiken staven van de vaten. Dit wetenschappelijke proces is door Blackened en geluidstechnici van Meyer Sound ontwikkeld en er is intussen ook patent voor aangevraagd.
Blackened Whiskey Cask Strength is nu verkrijgbaar met een adviesprijs van 69,99 dollar in de Verenigde Staten. Of de nieuwe Metallica whiskey ook naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt. De Blackened whiskey’s zijn voor zover bekend niet in de Nederlandse schappen te vinden, maar is bijvoorbeeld wel te koop bij onze oosterburen. Rock- en whiskeyliefhebbers zouden wel eens een tripje naar Duitsland kunnen overwegen hiervoor.
Niet alleen Metallica heeft een link met whiskey. Bob Dylan heeft bijvoorbeeld onlangs nog zijn eigen distilleerderij geopend.

POPULAIR NIEUWS