Door whisky te combineren met koffie, sigaren en chocolade krijg je een smaakexplosie

Nieuws
zaterdag, 31 augustus 2024 om 10:00
hand met sigaar
Rob de Raad van Chaam Distilleries heeft de ultieme pairing tip voor mensen: bij het drinken van een dram een sigaar roken. Al geeft hij wel aan dat hij niemand aan het roken wil brengen.
Roken is slecht voor je. Dat is algemeen bekend. Drank is ook niet het meest gezond voor je. Maar toch kunnen sigaren en whisky voor een ultiem genot en ontspanning zorgen.

Genieter van het bourgondische leven

Rob de Raad, eigenaar van Chaam Distilleries, is liefhebber van het bourgondische leven en hij houdt van lekkere smaken. Zo zegt hij tegen Whisky Monkeys het volgende:
'Ik wil niemand aan het roken brengen, maar als je echt van whisky wilt genieten, dan moet je toch een sigaar erbij proberen. (…).’
Al gaat dit nog een stap verder en adviseert hij er ook sterke koffie en chocolade bij om het feest meteen compleet te maken. Het advies is om pure chocolade te gebruiken en dat even op de tong te laten smelten.
‘Je doet er een beetje koffie achteraan, zodat het nog warmer wordt. Je neemt een hijsje van je sigaar, laat de rook erin. Uitblazen, whisky erachteraan. Dan krijg je echt een smaakexplosie,’ legt hij uit.

Flabbergasted volk bij een whiskyproeverij

Hij geeft regelmatig proeverijen en heeft dit onlangs nog bij een groep nieuwe mensen gedaan. ‘Die waren helemaal flabbergasted, die gasten. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt.’
Qua sigaren adviseert hij sigaren die van bladeren zijn gemaakt.
Verder is hij zelf een liefhebber van rokerige whisky. Als iets naar een Betadine pleister kan smaken, is hij al gauw blij. Een Octomore whisky kan hij bijvoorbeeld ook wel waarderen, al is een milder glaasje whisky op zijn tijd ook prima.
Meer weten over Chaam Distilleries? Bezoek dan de officiële website.
Wat zorgt bij jou voor een ultieme smaakexplosie als je geniet van een mooi glas whisky? Laat het het ons vooral weten in de reacties hieronder.

POPULAIR NIEUWS