Dram1 wil horeca ontlasten met bijzondere whisky’s

Dram1 wil horeca ontlasten met bijzondere whisky’s

Het Nederlandse bedrijf Dram1 komt met Het Explorers Pack. Dit is een pakket, bestaande uit zes whisky’s die aan horeca-gelegen heden wordt gestuurd om ze te ontlasten met whisky. Of beter gezegd: om meer verschillende soorten whisky’s aan de man te brengen!

Whisky Monkeys ontving een proefpakket van zes whisky’s en daarbij een briefje. Hierop staat het volgende: ‘Het idee hierachter is om horeca te ontzorgen in het bieden van een whiskybeleving. In plaats dat de kennis in huis dient te zijn, wordt dit kant en klaar bij de whisky’s geleverd.’ Martijn van Opstal, de eigenaar van Dram1, zou het gaaf vinden als meer horecagelegenheden in Nederland met ‘mooie en spannende’ whisky’s komen.

Ook zou hij het graag zien als mensen niet alleen een whisky in de horeca bestellen, maar ook het verhaal erachter meekrijgen. Van Opstal miste namelijk tijdens zijn bezoeken vaak de kennis van de whisky's zoals het verhaal erachter. Dat is dan ook precies wat het pakket van Dram 1 biedt, een smaakervaring die, zoals de slogan van Dram1 al verraadt 'For Flavour Adventurers' is.

Wat is Dram1 precies? 

Het Dram1 pakket is een whiskypakket voor de horeca, maar ook een ervaring voor de klant van de horeca. Hoe dat zit? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Dram1 verkoopt haar pakketten aan de horeca. Elk pakket bestaat uit zes flessen whisky, 100 menukaarten (en Dram1 glazen) en kost 400 euro exclusief BTW. Om het duidelijk te houden voor klanten geeft Dram1 een adviesverkoopprijs van 7,50 euro voor een dram (2 centiliter) of een beleving van drie drams voor 20 euro. De beschikbare whisky's in een pakket zijn altijd drie Schotse whisky's, een Ierse whiskey, een Amerikaanse whiskey en een wereld whisky zoals een Nederlandse whisky.

Keuze genoeg dus en het mooiste is dat alles hetzelfde kost. Klanten krijgen dus niet meer te maken met dure whisky die misschien iets exclusiever is, maar zijn meer geneigd om af te wijken van de usual suspects en 'mooie en spannende whisky's te proeven'. Van Opstal biedt met Dram1 bij voorkeur dan ook whisky's aan van onbekendere merken. Juist omdat er onbekendere whisky's geschonken worden in het pakket, is de beleving interessant voor bestaande en nieuwe klanten.

Wat betreft de achtergrond en de informatie over de whisky's heeft Dram1 een slim systeem bedacht. Bij een proefpakket van Dram1 hoort telkens weer de menukaart. Door de QR-codes op de kaart te scannen, kunnen klanten meer lezen over de whisky in hun glas, zoals de tasting notes, de afkomst en de leeftijd van de dram.

Wat zit er in het Dram1 pakket?

In het eerste pakket van Dram1 zitten de volgende zes whisky's:

  • Hogshead – Strathmill 11 (licht en fruitig)
  • Ferg & Harris – Secret Speyside 12 (sherry bom)
  • Dingle – Lá Le bride (kruidig)
  • Westward – Stout Cask WTF (rijk & donker)
  • Chapter 7 – Prologue Peated (rokerig)
  • Starward – Tawny Cask (vol & fruitig)

Het betreft hier het lentepakket. Elk seizoen komt Dram1 met een nieuw pakket drams voor de horeca. Op die manier is het aanbod in een gelegenheid constant in beweging en kan er gewerkt worden aan terugkerende klanten die steeds een nieuwe whisky kunnen proberen.

Meer dan alleen een dram

Dram1 biedt overigens ook aan de horeca meer dan alleen een pakket aan whisky's om klanten een interessanter aanbod te bieden. Er wordt ook een introductiecursus gegeven. Daardoor is er naast de gegevens in de menukaart en via de QR-codes ook in de horecagelegenheid kennis aanwezig. De cursus is vrijblijvend, maar wordt wel geadviseerd door van Opstal, want daar zit een mooi voordeel aan. Bij een cursus krijgen bedrijven namelijk niet alleen een stukje kennis van whisky, maar ook het Dram1 glaswerk. Elk glas is voorzien van het Dram1 logo en het drukwerk zit exact op 2cl. Te veel of te weinig inschenken is dus verleden tijd.

Als een gelegenheid besluit om een partner bar te worden en een jaarcontract af te nemen is het glaswerk gratis. Daarnaast is er dan een korting op het introductiepakket en de proeverijen. Voor meer informatie kun je natuurlijk op de website van Dram1 terecht.

Dit artikel is geschreven door: Rox van der Helm & Theo Weber.

Lees meer over:
whisky tasting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties