Whisky Food & Drinks: een lekker verwarmende Laphroaig whisky cocktail

Rubrieken
zaterdag, 23 december 2023 om 15:00
laphroaig
Het is bijna kerst, maar buiten is het nog steeds koud en guur. Tijd om aan de slag te gaan met een drankje om weer lekker warm te worden. Hoe mooi is het dat het nog één keer voor kerst tijd is voor een Whisky Food & Drinks? Zo kunnen we je nog mooi van een lekker recept voorzien. Deze week kregen we een recept van Laphroaig doorgestuurd, voor een lekkere cocktail: de Shake it Up.
Laphroaig stuurt regelmatig updates rondom nieuwe whisky's en andere activiteiten van de distilleerderij naar mensen via hun nieuwsbrief. De stokerij houdt ook bij wanneer leden jarig zijn en stuurt dan een leuke mail met een felicitaties erin. Gezien er een verjaardag van een Whisky Monkey aankomt, is er zo'n mail bij ons op de digitale mat geland. In dit mail werden we verblijd met een recept voor deze cocktail.

Wat heb je nodig voor de Laphroaig Shake it Up whisky cocktail?

Om de Laphroaig whisky cocktail te maken heb je in elk geval een tumbler of een ander cocktailglas nodig. Daarnaast heb je natuurlijk een goede Laphroaig whisky nodig. Hieronder geven we je wat tips:
Welke whisky je ook kiest, je hebt er 50 milliliter van nodig per glas dat je maakt.
Verder heb je nog wat ingrediënten nodig om naar je Laphroaig whisky in je glas te doen. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje:
  • 10 milliliter gemberlikeur
  • 5 milliliter agavesiroop
  • Een beetje Angustora bitters
  • Een paar flinke ijsblokjes of een ijsbal

Hoe maak je de Laphroaig Shake it Up whisky cocktail?

Nu je alles in huis hebt, is het een eitje om van al deze losse ingrediënten een mooie whisky cocktail te maken. Je doet alle ingrediënten in je glas, roert het geheel 35 tot 40 keer goed door en giet het over in een glas waar de ijsblokjes of de ijsbal in zit. Voila, je Laphroaig Shake it Up cocktail is klaar!
Als je je cocktail extra feestelijk wil maken, dan kun je deze nog garneren met wat gekonfijte gember op de rand van het glas of een kleine krul sinaasappelschil op het ijsblokje. Een stuk chocolade op je ijsblokje doet het ook altijd erg goed.
Welke whisky cocktail maak jij deze kerst?
Foto: Laphroaig

POPULAIR NIEUWS