Elements of Islay onthult flink rokerige Islay blended malt

Nieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 8:00
islay fireside whisky
Tijdens Fèis Ìle 2024 gooien de grote distilleerderijen hun deuren open en zijn er speciale festival whisky’s te vinden. Dat laatste blijft niet beperkt tot de stokers. Ook onafhankelijke bottelaars brengen speciale expressies uit. Zo heeft Elements of Islay een speciale fles voor het feest onthuld.
De ‘Islay Fireside’ blended malt whisky, zoals de Elements of Islay expressie heet, is samengesteld uit vloeistoffen van verschillende Islay distilleerderijen. Daarbij past de whisky door zijn rijping prima in de reeks van sherrywhisky’s die de onafhankelijke bottelaar heeft.
Oliver Chilton, head blender bij Elements of Islay, vertelt dat de drank de rokerige Islay stijl flink benadrukt en doet denken aan een knapperend kampvuur.

Wat is de Elements of Islay Fireside blended malt whisky?

Chilton vertelt dat de drank een huwelijk is van Caol Ila en Bunnahabhain. Het deel van Caol Ila heeft gerijpt in Pedro Ximénez sherryvaten, wat de drank een smeuïg gevoel geeft en een rijk en warm mondgevoel. Er is verder Caol Ila uit Spaanse wijnvaten gebruikt voor meer zoete tonen.
De Bunnahabhain vloeistof rijpte in Amerikaanse eikenhouten Oloroso sherry hogsheads en Europese eikenhouten oloroso sherry butts. Deze vaten hebben een zware char gekregen zodat de drank houtrook en zoete specerijen in de tasting notes geeft.
De Elements of Islay ‘Islay Fireside’ blended malt is gebotteld op 54,5 procent alcohol by volume (ABV). Net als andere Fèis Ìle 2024 whisky’s wordt de fles van de onafhankelijke bottelaar tijdens het festival verkocht. De prijs is 84,95 pond (omgerekend iets minder dan 100 euro).

Beperkte oplage

Er is een gelimiteerde oplage te koop van 264 flessen. Mocht je deze botteling niet kunnen bemachtigen, dan heb je in juni nog een herkansing. Dan brengt de onafhankelijke bottelaar namelijk een replica uit die wereldwijd te koop aangeboden wordt.
Foto: Elements of Islay

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties