Bruichladdich onthult Fèis Ìle 2024 Rock’nDaal single malt whisky's

Nieuws
zaterdag, 11 mei 2024 om 16:00
bruichladdich rockndaal single malt whiskys
Het is bijna Fèis Ìle 2024 en dat betekent dat de speciale bottelingen binnen druppelen. Bruichladdich Distillery heeft voor dit jaar twee Rock’nDaal single malt whisky’s uitgebracht. Een van de flessen komt van Port Charlotte en de ander uit de Bruichaddich reeks.
Elk jaar komt Bruichladdich met een specials Rock’nDaal whisky ter ere van het Fèis Ìle festival op de Schotse eilanden. Dit jaar komt er zowel uit de Port Charlotte reeks als uit de Bruichladdich reeks een expressie voorbij. Het is de derde keer dat de stokerij flessen in de reeks uitbrengt. De naam voor de expressies is dan ook toepasselijk: Rock’nDaal 3.1 en 3.2.

Wat zijn de Bruichladdich Rock’nDaal single malt whisky’s?

Adam Hannett, meesterdistilleerderij bij Bruichladdich, vertelt dat hij elk jaar weer uitkijkt naar de Fèis Ìle expressies. De stokerij verlegt altijd grenzen, maar doet echte ongebruikelijke dingen met de festival whisky’s vertelt hij.
De Bruichladdich en Port Charlotte expressies zijn heel verschillend van elkaar. Dat begint al bij het uiterlijk. De ene whisky zit in een speels blauwe fles met geometrische vormen en de andere in een strakke zwarte fles. Hieronder vertellen we je meer over de twee Fèis Ìle 2024 single malt whisky’s van Bruichladdich.

Bruichladdich Rock’nDaal 3.1 single malt whisky

De speelse Bruichladdich Rock’nDaal 3.1 whisky een rijping van 10 jaar achter de rug. De drank is eerst in ex-bourbon vaten gegaan en vervolgens in sauternes vaten, Oostenrijkse dessertwijnvaten en ex-brandy vaten die eerst Pedro Ximénez sherry bevatten. De whisky is gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Crème brulee met scherpe citroenschil, romige vanillevla, moutbiscuit, geroosterd eikenhout hazelnoot en praliné, gevolgd door tonen van rijpe peer, abrikoos en honing.
Smaak: Marsepein en honing met een mix van gedroogd fruit van abrikoos, vijgen en gedroogde mango. Daarna een vleugje mineraliteit, nootmuskaat, perziken en siroop.
Afdronk: Zoete florale tonen, met een zacht boeket van Turkish Delight, marsepein en Schotse tablet.

Port Charlotte Rock’nDaal 3.2 single malt whisky

De expressie van Port Charlotte is zwaar geturfd. De expressie is gestookt van mout met en tufgehalte van 40PPM. De single malt whisky heeft zijn volledige rijping doorgebracht in ex-bourbon en first fill sauternes vaten. Daarna is de fles gebotteld op 54 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Geurig steenfruit met amandel en perzik, zacht eikenhout, amandel en marsepein, gevolgd door melkchocolade, sappige mango en honingmeloen. Dit alles is verpakt in een laagje rook. Crème brulee en gerstemout vullen het gedroogd gerookt fruit aan, terwijl een zachte zeebries volgt.
Smaak: Zacht en luxueus van textuur, met rozijnen in honing, rijpe appel en perzikhuid, ondersteund door robuust leerachtig eikenhout. Daarna crème brulee en rijke gepocheerde peren, vermengd met de kenmerkende turfrook van Port Charlotte en gekristalliseerde citroenschil.
Afdronk: De rook van Port Charlotte overheerst in de afdronk terwijl de sintels van turfvuur blijven hangen, met een zoete hint van gedroogde mango en melkchocolade.
De Bruichladdich Rock’nDaal 2024 single malt expressies van dit jaar zijn allebei gelimiteerd in oplage. Voor de Rock’nDaal 3.1 expressie geldt dat er 3000 flessen gebotteld zijn en van de Port Charlotte Rock’nDaal 3.2 single malt zijn er slechts 1500 gebotteld.
Vanaf 13 mei kun je beide flessen kopen in de webwinkel van Bruichladdich en Port Charlotte. De adviesverkoopprijs van de Bruichladdich Rock’nDaal 3.1 single malt is 100,83 pond (117 euro) en voor de Port Charlottre Rock’nDaal 3.2 whisky betaal je 226,88 pond (263 euro).
CamperRoutes  -   Met de camper door Schotland Image
CamperRoutes - Met de camper door Schotland
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS