Zuidam Distillers beloond met tweemaal goud om Millstone whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 19 juli 2023 om 9:00
zuidam distillery millstone whiskys
De afgelopen maand was er de Meininger’s International Spirits Award, een wedstrijd waarbij verschillende dranken weer tegen elkaar streden. Zuidam Distillers deed mee en won flink in de prijzen.
De Meininger’s International Spirits Award wedstrijd is afgelopen maanden gehouden met verschillende onderdelen. In juni werd de competitie voor whisky’s van over de hele wereld gehouden. Daar was ook een Nederlandse drank aanwezig, namelijk Zuidam Distillers met een greep uit de selectie van de Millstone whisky’s.
De Nederlandse distilleerder deed mee in de categorie Whisky wereldwijd en viel daar niet één, maar twee keer in de prijzen. Millstone Oloroso Sherry Cask Nederlandse Single Malt whisky wist namelijk een gouden plak in de wacht te slepen, net als Millstone 92 Single Rye Whisky.
Dat betekent dat beide whisky’s uit ruim 550 producten waaronder verschillende whisky’s, maar ook rum, granen en schnapps, geselecteerd zijn. en in de top 150 terecht gekomen zijn.
Zuidam Distillers deelt trots het resultaat op Instagram:

Niet de enige prijzen voor Zuidam Distillers dit jaar

Zuidam Distillers is niet alleen tijdens de whiskycompetitie in Duitsland beloond met een aantal plakken. De whisky's van de distilleerderij viel dit jaar al vaker in de prijzen. Zo werd eerder dit jaar nog de World Whiskies Awards competitie gehouden en daar was Zuidam ook bij. Tijdens deze wedstrijd mocht de distilleerder de titel ‘Best Dutch Single Malt’ op haar naam zetten.
De Millstone Special 26 Dutch Single Malt Whisky Peated Rivesaltes 3 Year Old sleepte deze titel in de wacht voor Zuidam Distillers, maar daar bleef het niet bij. De Nederlandse stoker won namelijk ook nog de titel ‘Beste rye whisky 2023’ met Millstone 100 Rye whisky.
Diezelfde Nederlandse whisky wist niet veel later, tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2023, ook al een belangrijke prijs in de wacht te slepen: een dubbele gouden plak.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties