Frontman beroemde band geeft toe: ‘Ik heb gewoon de ene na de andere whisky achterover geslagen’

Nieuws
maandag, 29 juli 2024 om 7:00
dronken
Het is geen 'script' om trots op te zijn als je whisky’s achterover slaat als Wolverine. De zanger van The Script, Danny O’Donughue, heeft dit wel gedaan, zo geeft hij toe. Al was er wel een reden voor.
O’Donughue heeft aangegeven niet helemaal nuchter te kunnen blijven toen vorig jaar zijn bandmaat Mark Sheehan onverwacht overleed. Sheehan was pas 46 toen hij overleed (na een kort ziekbed) en zat al jaren bij de band. Sterker nog: hij was mede-oprichter.
Schottland: Speyside Way Whisky Trail Image
Schottland: Speyside Way Whisky Trail
EUR13.99
Op voorraad
Koop op bol.

Whisky drinken begon al in het vliegtuig

O’Donughue kon niet goed om gaan met de situatie en is vorig jaar rond Kerst non stop dronken geweest. Dat drinken begon al in het vliegtuig: ‘Maar tegen de tijd dat ik uit het vliegtuig stapte, was ik dronken.’ Dit vertelde hij in de podcast How To Fail With Elizabeth Day.
Ook daarna werd het niet beter: ‘Ik heb gewoon de ene na de andere whisky achterover geslagen. Ik heb de hele Kerst bezopen doorgebracht.’

Wat voor whisky dit is geweest, is niet bekend, maar gezien O’Donughue een Ier is, moeten we misschien praten over een ‘whiskey’ (tenzij het McConnell's whisky is geweest).

'De 25e, de 26e en de 27e ben ik constant dronken geweest'

De muzikant is alleen nuchter geweest op kerstavond en de volgende ochtend, omdat hij elke kerstochtend een kinderziekenhuis bezocht. Toen dit erop zat, is hij meteen weer aan de drank gegaan. De godendrank werd ingeruild voor Guinness. ‘De 25e, de 26e en de 27e ben ik constant dronken geweest.’
Toch is er een moment van bezinning gekomen, want O’Donughue had door dat het drinken de spuigaten uitliep en besloot dan ook te stoppen met zijn buitensporig alcoholisch consumptie. Het was overduidelijk een manier om de pijn te verzachten na het overlijden van zijn kameraad.
Nu drinkt hij dus niet meer zoveel. Al is niet uitgesloten dat de Ierse zanger geen nee meer zegt tegen een glaasje whisk(e)y.

POPULAIR NIEUWS