Geïnteresseerd in whisky science? Dan wil je dit boek hebben

Nieuws
zaterdag, 16 maart 2024 om 7:00
distilleerketel
Wie wil weten hoe whisky gemaakt is, maar dan wetenschappelijk onderlegd, kan terecht bij een nieuw boek dat op komst is. Het gaat om Whisky Science A Condensed Distillation.
Op 11 mei komt dit boek uit, geschreven door Gregory H. Miller. Het boek richt zich, juist door de diepgang, op distileerders, whiskyproducenten en brouwers. Het boek is enorm qua omgang en bevat maar liefst 899 pagina’s.

Een diepgaande blik op whisky

Bol geeft de volgende omschrijving: ‘In deze nieuwe editie bevat elk hoofdstuk nieuwe informatie, ondersteund door meer dan 370 nieuwe primaire literatuurcitaten. Het historische overzicht omvat nu ook Ierland en Canada, naast een uitgebreide verkenning van de Whisky Trust. Lezers vinden een diepgaande blik op Maillard chemie, die elke fase van mouten tot rijping beïnvloedt, en een uitgebreide behandeling van distillatie, nu met inbegrip van Ierse drievoudige distillatie en de hybride pot-kolom stills vaak gezien in 'ambachtelijke' distilleerderijen.’
Het boek is dus al eerder op de markt gebracht, maar nu aangevuld met nieuwe informatie, conform de kennis van nu. Whisky is voor drinkers wellicht ‘gewoon’ een drankje, maar de makers ervan hebben kennis nodig voor chemische processen.

Hardcover en E-book bestel je hier

Het boek kan nu alvast vooruit besteld worden bij bol. Er zijn twee versies: een hardcover en een e-book. Je moet er wel even voor in de buidel tasten. De hardcover is namelijk iets meer dan 150 euro en het E-book blijft onder het symbolische bedrag van honderd euro.
Wie rustig een boek zoekt bij de koffie, kan uiteraard terecht voor hele andere whiskyboeken. Wat dacht je van Twee Schotten en heel veel whisky? Eén van de auteurs is de acteur Sam Heughan die ook zijn eigen whisky op de markt heeft gebracht.
Dit bericht is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS