Teeling onthult nieuwe Single Cask whiskey

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 16 maart 2024 om 8:00
teeling whiskey distillery exclusive single cask 17yr cognac
De Teeling Distillery in Dublin heeft een nieuwe single malt whiskey onthuld. De expressie komt uit een enkel vat en is zeer gelimiteerd verkrijgbaar.
Het gaat om de Teeling Single Cask 17 Year Cognac whiskey. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Ierse vloeistof 17 jaar mogen rijpen. Dat gebeurde de eerste elf jaar in een ex-bourbon vat, waarna de whiskey overgebracht is in een cognac vat van hoge kwaliteit. Daarin rijpte de single malt nog zes jaar voordat hij non chill filtered gebotteld is.
De 17 jarige drank is op vatsterkte de fles in gegaan, wat in dit geval 57,6 procent alcohol by volume (ABV) is. In totaal kwamen er 228 flessen van 70 centiliter per stuk uit het vat.

Wat is de nieuwe Teeling single malt Ierse whiskey?

Teeling vertelt dat de rijping in het cognac vat ervoor gezorgd heeft dat de whiskey een volle smaakdiepte en een flink karakter heeft gekregen. Dit zijn de tasting notes van de Teeling Single Cask 17 Year Cognac whiskey, zoals Teeling Distillery ze vermeldt:
Neus: ‘Levendige tonen van gekarameliseerde pruimen en gouden suiker, die plaatsmaken voor flarden gedroogde noten, kokos, gestoofde druiven, eiken tannines en gezouten grapefruit, gevolgd door groene appels en groene munt.’
Smaak: ‘Tonen van gekristalliseerde suiker, pure chocolade en walnoten omhullen het gehemelte.’
Afdronk: ‘Droog en complex met subtiel gedroogd fruit en peper op de tong die overgaat in uitbarstingen van verse sinaasappelschil.’
De nieuwe Teeling whisky is een zogeheten Distillery Exclusive. Dat betekent dat de fles alleen bij de distilleerderij winkel te koop is. Gelukkig betekent dat niet dat liefhebbers hals over kop naar Dublin af hoeven te reizen voor een fles. De winkel is namelijk ook online bereikbaar. De prijskaart van een fles is 180 euro exclusief verzendkosten gekocht kan worden.
Foto: Teeling Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties