Glencadam brengt 18 Years Old Single Malt naar kernassortiment

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 29 juli 2023 om 13:00
glencadam 18yo
De Glencadam Distillery in Schotland brengt de Glencadam 18 Years Old Single Malt opnieuw uit. De whisky wordt opnieuw uitgebracht in een nieuwe botteling die direct opgenomen is in het kernassortiment van de distilleerderij.
De Glencadam 18 Years Old Single Malt is al een tijdje weg. Dit komt doordat de distilleerderij in Brechin even stilgelegd is tussen 1999 en 2003. Daardoor ontstond er een gat in de voorraad voor deze whisky en was hij tijdelijk niet te koop.
Nu komt er dus een nieuwe botteling en verdwijnt Glencadam 18 Years Old Single Malt niet meer uit het assortiment. Robert Fleming, meesterdistilleerder bij Glencadam Distillery, vertelt dat hij blij is dat de expressie terug is: ‘Het is duidelijk te zien waarom er zoveel vraag is naar Glencadam 18 Years Old Single Malt.'

Wat is de Glencadam 18 Year Old Single Malt?

De whisky dicht direct een gat in de range van het whiskymerk. De distilleerderij heeft namelijk naast een aantal andere expressies een 10-, 12-, 15- en een 25-jarige whisky in haar assortiment. De 18-jarige whisky past precies tussen de Glencadam 15 Years Old en de 25 Years Old in het rijtje.
Glencadam 18 Years Old Single Malt is non chill filtered gebotteld op 46 procent ABV. De whisky heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten ex-bourbon vaten. Dat levert de volgende tasting notes op:
Neus: Elegante aroma's van vers steenfruit, perenbloesem, gedroogde ananas en panna cotta met hints van bakkruiden.
Smaak: Romige lagen van gebakken perzik, rijstpudding, lemon curd en crème karamel vermengd met gezellige nootmuskaat en kaneel.
Afdronk: Gepocheerde peren, gemberkoekjes en abrikoos, vervagend in een zoete kruidige nasmaak.
Als je een fles Glencadam 18 Years Old Single Malt whisky in huis wil halen, dan is dat vanaf nu mogelijk. Via de website van Glencadam Distillery is de whisky te bestellen voor 173,95 euro. Dit is exclusief verzendkosten. De whisky zal naar verwachting ook in Nederland in de schappen terecht komen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties