De nieuwe 15 jaar oude verrassing van Glencadam Distillery

Nieuws
dinsdag, 30 mei 2023 om 13:00
glendacam 15 years
Je hoort niet heel veel van Glencadam Distillery, maar als je dan iets hoort is het meteen bijzonder. Glencadam, een van de oudste distilleerderijen uit Schotland, heeft onlangs een nieuwe release aangekondigd. Het betreft een 15 jaar oude limited edition met de naam Glencadam Reserva de Jerez.
Meesterdistilleerder Robert Fleming heeft voor de whisky handmatig ex-bourbon Amerikaanse eikenhouten vaten geselecteerd in de stuwmagazijnen van Glencadam. Glencadam Reserva de Jerez heeft een finish gehad in Oloroso sherry butts en is een single malt.
De oplage van de whisky is gelimiteerd tot 9420 flessen. Elke fles is individueel genummerd en non-chill filtered op 46 procent ABV gebotteld. Fleming vertelt er het volgende over: ‘Als eerbetoon aan de relatie tussen de Glencadam-distilleerderij en de beroemde sherryregio van Spanje, geven deze Oloroso Sherry-butts unieke smaken. Deze geven diepte en complexiteit aan onze Reserva de Jerez-expressie, om een ​​andere kant van Glencadam te laten zien’.

Wat is de Glencadam Reserva de Jerez?

De meesterdistilleerder van Glencadam heeft ook direct de tasting notes van de whisky gedeeld. Hierbij benadrukt hij de aantrekkingskracht van de finish in sherryvaten en meldt hij wat de whisky aan beleving in de neus, op de tong en in de afdronk met zich meebrengt:
‘In de neus is hij rijk en uitgesproken met aroma's van praliné, geroosterde noten, golden syrup en gekonfijte schillen. In de mond zijn er zoete lagen van maple pecannoten, rozijnen, melkchocolade en heidehoning gebonden met nootmuskaat en eikenkruiden. Om af te sluiten, verwarmende tonen van apfelstrudel en custardtaartjes die vervagen in een vleugje zoete kruiden en espressokoffie’, aldus Fleming.
De limited edition Glencadam 15 jaar oude Reserva de Jerez is verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk bij geselecteerde speciaalzaken. Ook is de whisky op geselecteerde Europese markten uitgebracht. De adviesverkoopprijs is 105 pond per fles.
Wist je dat er ook speciale Fèis Ìle bottelingen zijn? Je vindt ze hier!

POPULAIR NIEUWS