Glencadam voegt twee nieuwe single malts toe aan haar Cask Finish Collection

Nieuws
zaterdag, 31 augustus 2024 om 13:00
glencadam cask finish collection whiskys
De keuze van smaken in Glencadam Cask Finish Collection is iets uitgebreider geworden. De Schotse distilleerderij heeft namelijk twee nieuwe whisky's aan de reeks single malts toegevoegd: Glencadam Riserva Di Amarone en Glencadam Reserva De Madeira.
De twee whisky's komen in een serie terecht waarin al zes single malt whisky's te vinden zijn met elk een unieke finish. In de serie zijn onder meer al Reserva de Porto Tawny, Reserva PX (Pedro Ximénez) en de Reserva de Porto Blanco te vinden.
Net als de rest van de reeks zijn de Glencadam Riserva Di Amarone en Glencadam Reserva De Madeira in kleine batches gemaakt door Robert Fleming, meesterdistilleerder bij Glencadam. De whisky's hebben bovendien gerijpt in ex-bourbon vaten van Amerikaans eikenhout, voordat de finish in respectievelijk Amarone vaten uit Italië en Madeira vaten uit Portugal plaatsvond.

Dit zijn de nieuwe whisky's in de Glencadam Cask Finish Collection

Beide expressies van Glencadam zijn non chill filtered en zonder leeftijdsaanduiding de fles in gegaan. Dit gebeurde op 46 procent alcohol by volume (ABV). Hieronder staan de tasting notes van beide flessen:
Glencadam Riserva di Amarone
  • Neus: Zoete aroma's van kersenjam, marsepein, fruitnougat, pistache en bakkruiden. 
  • Smaak: Een vleugje rood fruit, gekristalliseerde gember, zoethout, aardbeien, eikenkruiden, gekonfijte schillen en cacao. 
  • Finish: Cappuccino, pure chocolade, Morello kersen en frambozenjam met een verwarmende houtsmaak.
Glencadam Reserva de Madeira
  • Neus: Uitnodigende aroma's van gekookte appels, bramen en custard taartjes met stroop biscuit, nootmuskaat en bessen coulis.
  • Smaak: Een vleugje gekruid fruit, cantaloupe meloen, rozijnen en zomerfruitpudding, pure chocolade en gemberspecerijen.
  • Finish: Lange met tonen van brosse toffee, mokka en chocoladetruffel, omhuld met gezellige cakekruiden.

Waar zijn de nieuwe Glencadam whisky's te koop?

De nieuwe whisky's van Glencadam zijn inmiddels uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn de flessen bij geselecteerde slijterijen en whiskyspeciaalzaken te koop. De verkoopprijs is daar 47 pond (omgerekend iets meer dan 50 euro).
Of de flessen ook in Nederlandse slijterijen terecht komen, is niet bekendgemaakt. Wel is het mogelijk om de whisky's via de webshop van de distilleerderij te kopen.
Single Malt Whisky Stories Image
Single Malt Whisky Stories
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS