Glenmorangie pakt The Original whisky aan en verhoogt meteen de leeftijd

Nieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 7:00
glenmorangie the original 12yo whisky
Kan een whisky nog zachter en romiger zijn dan het al is? Volgens Dr. Bill Lumsden wel. Daarom is Glenmorangie The Original op de schop gegaan en vervangen voor Glenmorangie 12 Years.
Daarmee is de eerste expressie uit het kernassortiment van Glenmorangie meteen twee jaar ouder dan The Original. Die whisky, geïntroduceerd in de jaren 60 van de vorige eeuw, is namelijk 10 jaar oud.

De herinnering van Dr Bill Lumsden

Volgens Dr Bill Lumsden, Head of Distilling & Whisky Creation bij Glenmorangie, zorgt deze extra twee jaar voor een beter smaakprofiel.
‘Het resultaat is The Original 12 Years Old. Soepeler, romiger en nog complexer - ik denk graag dat het volume van de klassieke tonen van sinaasappel, vanille, perzik en honing van onze signature whisky wordt verhoogd.’
Lumdsen legt uit dat hij in 1984 in Edinburgh studeerde voor zijn PhD en dat zijn eerste Schotse single malt whisky toen een Glenmorangie was. Zoals hij het zelf omschrijft, werd hij die dag betoverd door het smaakprofiel en heeft hij er altijd naar gestreefd om trouw te blijven aan de herinnering van die eerste smaak. Toch vindt hij de upgrade naar de 12-jarige nieuwe expressie een verbetering.

Tasting Notes Glenmorangie 12 Years

De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
  • Neus: Citrus en rijpende perziken worden in evenwicht gehouden door vanillezachtheid.
  • Smaak: Vanille wat plaats maakt voor een uitbarsting van bloemige fruitigheid.
  • Afdronk: Lange aanhoudende nasmaak met amandel, kokos en een vleugje ahornsiroop. 

Waar is de whisky te koop?

De whisky heeft een alcoholpercentage van 40 procent en wordt te koop aangeboden voor 40 pond (omgerekend ongeveer 47 euro). Het levenswater is nu te koop in het bezoekerscentrum van de distilleerderij en via de officiële website van Glenmorangie. Vanaf augustus wordt de whisky in heel het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.
Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet duidelijk.

Diverse nieuwe Glenmorangie whisky’s

Glenmorangie heeft dit jaar al allemaal nieuwe whisky’s uitgebracht. Zo verscheen de Triple Cask Reserve, een 25-jarige travel exclusive en Dr. Bill Lumsden x Azuma Makoto 23 Years Old. Deze laatste was opnieuw een samenwerking met de kunstenaar Azuma Makoto.
Behind Bars Image
Behind Bars
EUR16.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS