Jameson komt met Easy does it reclamecampagne

Nieuws
donderdag, 19 januari 2023 om 9:00
pexels tres visualz 11114014
Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het tijd voor goede voornemens. Dat moet ook Jameson gedacht hebben, want het Irish whiskey merk komt nu met een reclamecampagne die verantwoord drinken promoot. Op zich een hele goede zaak natuurlijk, ware het niet dat de reclame wat ongemakkelijke excuusjes aanhaalt om weinig of niet te drinken.
De 'Jameson. Easy Does It' campagne is geschreven door Aisling Bea, een komediante die ook in het spotje speelt. Tijdens het spotje moeten mensen aangemoedigd worden tot bewustere alcoholconsumptie en is het de bedoeling dat men de boodschap krijgt dat het niet ongemakkelijk hoeft te zijn om te meten of nippen aan drank of een drankje over te slaan, zonder dat daar excuusjes voor bedacht hoeven worden. Bea heeft hiervoor een aantal typische scenario's in het spotje verwerkt, waarin de consument zichzelf moet kunnen zien. Natuurlijk zorgt haar Ierse humor voor de vrolijke noot.
Bae 'is er altijd van overtuigd geweest dat komedie kan helpen om culturele taboes te doorbreken. Ze wil haar kracht dan ook gebruiken om het onderwerp van verantwoord dringen aan te pakken en was verheugd toen Jameson met de opdracht kwam. Bovendien vond ze het een leuke opdracht om het woord 'verantwoord' minder waar te laten klinken. Bekijk hieronder het filmpje.

Jameson. Easy Does it!

Slogan moet blijven plakken

De campagne is op 16 januari van start gegaan en ook Het merk achter Jameson is erg blij met de reclame. Brendan Buckley, International Marketing Director bij Irish Distillers vertelt dat het doel van het bedrijf is om elke soort drinker aan te spreken. Er wordt een serieus onderwerp besproken dat op een relateerbare manier neergezet is. Daarbij weerspiegelt het flimpje van Bae en de slogan de houding van Jameson. Juist doordat Jameson een groot marktaandeel heeft en de flessen drank van het merk bekend zijn bij veel mensen, kent men het merk goed. Daardoor zal de slogan ook een stuk sneller blijven hangen in het hoofd van mensen. En precies daar wordt op gehoopt.
Wist je dat Whisky ook in je eten en drinken zit? Je leest een aantal leuke voorbeelden in onze special!