Isle of Wight lanceert eerste whiskymerk's signature malt blend

Nieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 12:00
isle of wight
Wight Whisky, het eerste whiskymerk van het eiland Wight, heeft haar identiteit aan de wereld voorgesteld met de lancering van haar eerste release, de Signature Malt Blend. Deze mijlpaal markeert een belangrijk moment voor het eiland, dat traditie combineert met innovatie in het maken van whisky.

Grenzen verleggen

Gebouwd op de principes van experimenteren en grenzen verleggen, is Wight Whisky trots op het maken van een whisky die de essentie van het eiland Wight omvat. De gerst die gebruikt wordt in haar single malt is uitsluitend afkomstig van lokale boerderijen op het eiland. De nauwe samenwerking met Isle of Wight Grain, een non-profitorganisatie die gerstboeren ondersteunt, onderstreept de inzet voor lokale inkoop en duurzaamheid.

Historie en traditie

De reis van graan tot glas begint bij Goddard's Brewery, waar het whiskybeslag zorgvuldig wordt gebrouwen en meer dan zeven dagen fermenteert. Daarna wordt het gedistilleerd op het landelijke hoofdkwartier, New Farm, genesteld op het historische terrein van Nunwell Estate in Brading. Hier worden traditionele distillatietechnieken gecombineerd met moderne innovatie om een whisky te produceren die de natuurlijke rijkdom en het karakter van het eiland belichaamt.

Milieubewust

De verpakking weerspiegelt het ethos van het bedrijf: recyclebare glazen flessen met duurzaam gewonnen natuurlijke kurken stoppen en biologisch afbreekbare zegels gemaakt van maïs en aardappelzetmeel. De etiketten zijn gemaakt van recyclebaar, biologisch afbreekbaar papier, wat hun milieuvriendelijke aanpak benadrukt.
Lucy Gregg, medeoprichter van Wight Whisky, is er trots op om het erfgoed van het eiland te introduceren bij whiskyliefhebbers wereldwijd: 'Whisky is meer dan alleen een drankje - het is een weerspiegeling van ons landschap en onze gemeenschap. We vinden het geweldig om het eerste whiskymerk van het Isle of Wight te lanceren en de unieke smaken van ons eiland met de wereld te delen.'
Kijk voor meer informatie over deze unieke whisky op de website van Wight Whisky.
Wist je gerst een grote rol speelt bij whisky? Lees er hier alles over.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.9927.41
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS