In the Welsh Wind kondigt inaugurele single malt whisky release aan

Nieuws
maandag, 22 april 2024 om 7:00
welsh wind whisky
De Welshe distilleerderij In the Welsh Wind uit Ceredigion heeft haar inaugurele whisky aangekondigd. De eerste expressie zal vanaf eind april in gelimiteerde oplage te koop zijn.
De distilleerderij in Wales maakt zich op voor de release van de single malt whisky nadat er in 2021 toestemming aan het bedrijf is verleend om whisky te gaan stoken. De drank is gedistilleerd in een iStill die de drank volgens de stokerij een uniek profiel heeft gegeven en de ‘geest van Welshe whisky’ vastlegt.

Stempel drukken 

Ellen Wakelam, oprichter van In the Welsh Wind Distillery, vertelt dat de release ervoor zorgt dat de relatief nieuwe distilleerderij haar stempel op de Welshe whisky-industrie kan drukken. Met de release komt de stokerij uit Ceredigion in het rijtje met andere whiskymakers zoals Penderyn terecht.

Wat is de single malt whisky van In the Welsh Wind?

De eerste whisky van de distilleerderij in Wales is gemaakt van lokale ingrediënten. De website van de stokerij meldt dat de small batch whisky traditioneel gemaakt is en met een proces dat uniek voor het Verenigd Koninkrijk is ontstaan is.
De tasting notes van de Welshe single malt whisky zijn nog niet onthuld, evenals de vaten waarin de drank gerijpt heeft. Wel is bekend dat er slechts 674 flessen gebotteld worden op 48 procent alcohol by volume (ABV).
Deze worden vanaf 23 april verkocht aan mensen die zich via de website van In the Welsh Wind ingeschreven hebben. De prijs van een fles is 95 pond (omgerekend ongeveer 110 euro).
In the Welsh Wind heeft ook aangekondigd dat er in de herfst van 2025 een nieuwe whisky volgt. Dit zal een ‘groene malt’ zijn die helemaal van graan uit Wales gemaakt is. Net als bij de inaugurele release, is over deze expressie nog niet veel bekend.

POPULAIR NIEUWS