India zal de verkoop in travel retail aanjagen

Nieuws
maandag, 20 mei 2024 om 9:00
pexels india tasj mahal
Whisky in de reiswereld is populair. De president van de Tax Free World Association (TFWA), Erik Juul-Mortensen, is ervan overtuigd dat India in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in de groei van de travel retail.
Tijdens zijn laatste toespraak op de TFWA Asia Pacific Exhibition & Conference, die van 12 tot 16 mei plaatsvond in Singapore, heeft Juul-Mortensen de stand van zaken in de duty free en travel retail industrie in de Azië-Pacific regio bendarukt, met een speciale nadruk op de verkoop van belastingvrije producten zoals whisky.

India krijgt nog veel meer luchthavens

Juul-Mortensen gelooft dat India de duty free en travel retail verkopen in Azië-Pacific en daarbuiten de komende jaren zal aanjagen. Hij benadrukte dat er momenteel 149 burgerluchthavens in het land zijn, twee keer zoveel als tien jaar geleden.
Negen nieuwe luchthavens zijn goedgekeurd of in aanbouw, terwijl er nog veel meer gepland staan. Delhi en Mumbai krijgen beiden een tweede luchthaven en er is zelfs sprake van een derde voor Mumbai.
De Indiase travel retail sector groeit snel dankzij een toename van binnenlandse en internationale reizigers. Deze sector omvat de verkoop van belastingvrije goederen zoals cosmetica, parfums, alcohol, tabak en luxeartikelen op locaties zoals luchthavens, cruiseschepen en grensovergangen.
Volgens CAPA India zal het aantal internationale vertrekken door Indiase reizigers toenemen van 17,4 miljoen in 2019 naar meer dan 50 miljoen in 2030. Juul-Mortensen voegde toe dat het passagiersverkeer in de regio tegen het einde van dit jaar weer op het niveau van 2019 zal zijn, volgens ACI World.

China blijft een zorg

Het herstel van de Chinese markt verloopt traag als gevolg van voorzichtige bestedingen. De economische omstandigheden in China, met een problematische vastgoedsector, een zwak consumentenvertrouwen en een lagere BBP-groei dan in de afgelopen jaren, baren veel professionals in de duty free en travel retail industrie zorgen.
Desondanks voorspelt Bain & Company dat China tegen 2030 goed zal zijn voor meer dan een derde van de wereldwijde luxe-uitgaven, tegen minder dan een kwart in 2023.

Potentie cruisesector en duurzaamheid

De cruisesector heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt vanuit een bescheiden basis. Gegevens van brancheorganisatie Cruise Lines International Association voorspellen dat het aantal cruisepassagiers tussen 2022 en 2027 zal verdubbelen tot ongeveer 40 miljoen per jaar. Azië-Pacific was in 2022 goed voor een kwart van die passagiers.
Op het gebied van duurzaamheid benadrukt Juul-Mortensen de noodzaak van een sectorbreed beleid, aangezien dit bovenaan de lijst van zorgen van reizigers staat. Hij bekritiseert het gebrek aan coherente etikettering en communicatie in de winkel.
De TFWA organiseert haar jaarlijkse vlaggenschipconferentie in Cannes, Frankrijk, van 29 september tot 3 oktober 2024.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties