Turntable whisky nu ook gewoon te koop bij Gall & Gall

Nieuws
maandag, 20 mei 2024 om 8:00
turntable tracks 2023 whisky
Soms hoor je mensen zeggen dat ze de Gall & Gall ‘uitgespeeld’ hebben, maar feit is dat er genoeg mooie whisky’s te koop zijn. De whiskyserie die we je vandaag tippen is: de Turntable whiskyserie.
Turntable is een whiskyreeks afkomstig van Turntable Spirits. Deze jonge distilleerder is gevestigd in Glasgow. De broers Ally (Alidair) en Gordon Stevensen maken blended malt whisky’s en zijn transparant over wat er in de whisky’s zit. Hun visie: deze dranken doen niét onder voor single malt whisky’s.
Daarnaast flirten ze met muziek, zoals de naam al doet vermoeden. Er zijn inmiddels al meerdere expressies op de markt gebracht, waarvan een paar nu ook te koop zijn bij Gall & Gall. Dit zijn ze:
Turntable Smokin’ Riff: Deze blend heeft gebruik gemaakt van de volgende vaten: Knockdhu Pedro Ximenez Puncheon, Caol Ila Bourbon Barrel, Craigellachie Pedro Ximenez Puncheon, Caol Ila Ex-Red Wine Barrel en North British Virgin Oak Barrel.
Prijs: 61,99 euro
Turntable Paradise Funk: ‘Turntable Paradise Funk is een zeer verfijnde blended whisky waar veel oudere whisky's voor worden gebruikt. De combinatie van oude graan whisky met gemoute gerst zorgt voor een perfecte balans in deze heerlijke whisky.'
Prijs: 61,99 euro
Turntable Bittersweet Symphony: 'De Turntable Bittersweet Symphony is een blend die bestaat uit de volgende whisky: 22% Craigellachie PX Puncheon | 17% Blair Athol Virgin Oak Barrel | 21% Craigellachie Oloroso Butt | 21% Balmenach PX Puncheon | 19% North British Virgin Oak Barrel.'
Prijs: 61,99 euro
Liefhebbers van het merk dienen 31 mei in de gaten te houden, want dat is de eerste verjaardag van Turntable whisky en dat wordt in stijl gevierd met nieuwe aqua vitae.

Samenwerking met Starward

Waar wij eerder erg over te spreken waren was de samenwerking met het Australische merk Starward met daarin de volgende whisky’s:
  • 39 procent Starward ex-Australisch rood wijnvat
  • 10 procent Caol Ila first fill bourbonvat 01
  • 29 procent Inchgower virgin oak vat 01
  • 22 procent North British virgin oak vat 01
Je kan er alles over lezen in onze Turntable Collaboration Drop 01: Starward Review.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties