Morrison Distillers brengt vijf Strictly Limited Càrn Mòr whisky’s uit

Nieuws
donderdag, 25 mei 2023 om 13:00
carn mor 2023 strictly limited
Morrison Distillers heeft maar liefst vijf nieuwe whisky’s onthuld. De whisky’s zijn allemaal onderdeel van het Càrn Mòr merk en vallen daar binnen de Strictly Limited edition reeks van 2023. De whisky’s lopen flink uiteen!
De vijf nieuwe Càrn Mòr whisky’s van Morrison Distillers komen uit Speyside en Highland distilleerderijen. Samen vormen zij het begin van de vierde Strictly Limited reeks van Càrn Mòr die in 2020 startte met vijftien whisky’s.
Zoals met alle bottelingen in de Strictly Limited reeks van Càrn Mòr zijn de dranken non-chill filtered gebotteld op 47,5 procent ABV. Volgens Morrison er zit één hele bijzondere botteling bij.

Dit zijn de nieuwe Càrn Mòre Strictly Limited whisky’s

Morrison heeft namelijk een MacDuff gebotteld, om precies te zijn een MacDuff 2009 13 Years Old Highlands. De whisky heeft 13 jaar gerijpt in re-fill Oloroso Sherry Hogsheads, wat een behoorlijke invloed op de drank heeft gehad. De tastings notes omvatten donker fruit en subtiele kruiden, gebalanceerd met zachte invloeden.
Naast de MacDuff zijn de onderstaande bottelingen aangekondigd:
Aberlour 2011 11 Year Old Speyside
Vat: First Fill Bourbon
Tasting notes: Groene appel, sappige peren en frisse groene munt
Balmenach 2012 10 Year Old Speyside
Vat: Oloroso Sherry
Tasting notes: Vlezig met gesuikerde sinaasappelschil, rozijnen en subtiele kruiden
Mannochmore 2010 12 Year Old Speyside
Vat: Bourbon Hogshead
Tasting notes: honing, granola, gedroogde ananas, papaja en geroosterde amandelen
Royal Brackla 2009 13 Year Old Highlands
Vat: Amerikaans eiken
Tasting notes: Bruine suiker, citrus, karamel met subtiele kruiden
Onlangs onthulde Morrison Distillers nog een speciale botteling voor Fèis Ìle 2023, dat binnenkort losbarst. Dit is er een van het Mac-Talla merk. Meer informatie over deze whisky en de andere Fèis Ìle 2023 bottelingen lees je in ons overzicht met Fèis Ìle 2023 whisky’s. Daarnaast kun je in ons Fèis Ìle 2023 artikel terecht met meer informatie over het jaarlijkse Islay feest.

POPULAIR NIEUWS