Kalkwijck Distillers lanceert een single cask whisky speciaal richting de winter

Nieuws
zaterdag, 19 oktober 2024 om 7:00
kalkwijck eastmoor cask strength
Ben je nieuwsgierig naar Nederlandse whisky en het liefst eentje die gebotteld is op vatsterkte (cask strength)? Dan is er goed nieuws, want Kalkwijck Distillers brengt vandaag een special edition uit.
In aanloop naar de feestdagen dit jaar, komen diverse whiskybedrijven met speciale producten op de markt om even iets extra’s te doen. Voor Kalkwijck Distillers uit Vroomshoop (Twente) is dat de nieuwe expressie, getiteld Eastmoor Imperial stout single cask.

Wat houdt de whisky Eastmoor Imperial stout single cask in?

De whisky heeft gerijpt in een voormalig biervat, namelijk een Imperial stoutvat van de Berghoeve brouwerij. De drank is de fles ingegaan op 57,3 procent alcohol by volume en is voorzien van het volgende smaakprofiel:
‘Deze Eastmoor is mooi van neus & smaak. Volle tonen van mout, cacao, koffie, en een bittertje.’
Kalkwijck Distillers.

Wanneer komt de nieuwe whisky uit?

De Eastmoor Imperial stout single cask is sinds vandaag uit en is een gelimiteerde expressie. Omdat het een single cask whisky is zijn er slechts 235 flessen beschikbaar. Die worden verkocht voor 84,95 euro per stuk. De whisky kan besteld worden in de officiële webshop van de distilleerderij, waar ook de andere expressies te vinden zijn.

Een geurgeheugen

Zo kun je bijvoorbeeld de Higgledy Piggledy Trilogie kopen (115 euro), een expressie die vernoemd is naar een paard van Lisanne Benus, mede-eigenaar van Kalkwijck Distillers. Eerder hadden we ook een interview met haar. Daarin zei ze onder meer het volgende:
‘Vrouwen kunnen nog iets verfijnder ruiken; het fingerspitzengefühl er iets beter uithalen dan een man. Ik heb echt een geurgeheugen. Als ik iets ruik, refereer ik eigenlijk direct aan een omstandigheid of geur die ik in het verleden heb geroken.’
Lisanne Benus.
Momenteel werkt de Nederlandse distilleerderij aan een kernassortiment én staan er nog een paar speciale expressies op de planning voor later dit jaar. Dus houd Whisky Monkeys vooral in de gaten!
Meer weten? Op deze pagina vind je wat we nog meer over Kalkwijck Distillers hebben geschreven.
Wat is de laatste Nederlandse whisky die jij hebt gedronken?