Kilchoman doet een geliefde 10 jaar oude single malt whisky uit de doeken

Nieuws
donderdag, 25 april 2024 om 8:00
kilchoman loch gorm 2024 single malt whisky
De Kilchoman Distillery heeft een nieuwe editie van haar jaarlijkse single malt whisky aangekondigd. De Kilchoman Loch Gorm 2024 expressie is de enige reguliere expressie van de distilleerderij die volledig uit oloroso sherryvaten komt.
De gelimiteerde editie is vernoemd naar het Loch waar de distilleerderij over uitkijkt. In deze omgeving is bijzonder veel turf aanwezig, wat ook terugkomt in de expressie van de distilleerderij. De drank heeft een parts per million-gehalte (PPM) van 50, wat aanduidt dat het een flinke peated expressie is.
Kilchoman heeft voor de Loch Gorm 2024 single malt whisky verse vaten uit de Bodega Jose y Miguel Martin uit Jerez de la Frontera in Spanje gebruikt. De 23 gebruikte sherryvaten hebben ervoor gezorgd dat er verschillende lagen van oloroso toegevoegd zijn aan de whisky.

Wat is de Kilchoman Loch Gorm 2024 single malt whisky?

De spirit voor de whisky is in 2014 gestookt en heeft 10 jaar gerijpt in de sherryvaten. Daarna is de vloeistof gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Anthony Wills, oprichter van Kilchoman Distillery, vertelt dat de expressie vaak de meest gewilde limited edition van het merk is geweest. Voor dit jaar heeft de distilleerderij iets bijzonders in petto wat betreft de smaak.
De whisky is volgens Wills ‘een geweldig voorbeeld van turf en sherry die in harmonie samenwerken.’
Dit zijn de tasting notes van de Kilchoman Loch Gorm 2024 single malt whisky:
Neus: Golven van zoete BBQ-rook en gekookt fruit met pure chocolade en gedroogde vijgen.
Smaak: Delicate turfrook gecombineerd met honing geroosterde noten, kaneel en gemoute gerst.
Afdronk: Frisse tonen van citrus en rijke toffee.
Hoeveel flessen er precies gebotteld zijn en wat de prijs van een fles is, is nog niet bekendgemaakt. Wel is de releasedatum van de whisky onthuld. De fles is vanaf komende week in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de wereld te koop. De Loch Gorm expressie komt ook naar Nederland, maar het kan even duren voordat deze in de schappen te vinden is.
Foto: Kilchoman

POPULAIR NIEUWS