Oranje boven: Monkey Shoulder whisky maakt hier handig gebruik van

Nieuws
donderdag, 25 april 2024 om 7:00
monkey shoulder
Je hebt vast weleens gehoord van het merk Monkey Shoulder (nee, daar komt de naam Whisky Monkeys niet vandaan). Dit merk kan voortaan ook aan je voet gedragen worden. Hoe dat zit, leggen we je uit.
Het is eigenlijk niet eens een heel spannend verhaal, maar tijdens een rondje Googlen ontdekten we ineens een Monkey Shoulder sok. Het gaat een witte sportsok met daarop de naam van het merk en wat kleine plaatjes, zoals een sinaasappel. Naast de kleuren zwart is er gebruik gemaakt van oranje.

Een sok voor Willem-Alexander?

En daarmee is het misschien wel een ideale sok om te dragen op Koningsdag. De whiskysok is te koop voor 4,50 euro bij Topdrinks. Het enige wat niet bekend is, is de maat. Deze wordt namelijk niet aangegeven bij de sokken.
Ook is de sok niet makkelijk online te vinden, dus het lijkt wel een soort collector’s edition voor de Monkey Shoulder fans.

Wat is Monkey Shoulder?

Monkey Shoulder is een blended malt whisky uit Schotland die een mix biedt van deze single malt whisky’s uit Speyside: Glenfiddich, Balvenie en Kininvie. Kenmerkend voor het merk zijn drie aapjes op de fles. Hoewel dit er misschien leuk uitziet, is er toch sprake van een trieste afkomst.
Zo legden wij eerder de naam van de whisky al uit in onze Whisky Names Explained waarin het volgende staat:
‘De monkey shoulder ontstond tijdens het kiemen van het graan toen dit nog op de traditionele manier ging. Het natte graan werd daarbij verspreid over de stenen vloer bij de distilleerderij. Het moest met regelmaat omgeschept worden, zodat de wortels niet met elkaar zouden vergroeien. Daarom marcheerde een aantal mannen met scheppen door het graan, terwijl ze het omschepten. Een ontzettend zware klus waarbij ze de hele tijd een klein stukje voorover gebukt moesten staan.’;
Meer weten over cocktails voor Koningsdag? Lees onze 5 cocktailtips.

POPULAIR NIEUWS