Deze fles whisky is bedoeld om 3FM Serious Request dit jaar te steunen in Zwolle

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 17:00
fragrant drops drams for dreams whisky
Wat hebben Serious Request en whisky met elkaar gemeen? De godendrank staat dit jaar centraal in een paar acties om geld in te zamelen. Dit jaar kunnen whiskyliefhebbers het goede doel bijvoorbeeld steunen door een exclusief gebottelde fles whisky te kopen.
Elk jaar komen de DJ’s van 3FM in actie voor een goed doel met 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar op het Rodetorenplein in Zwolle en er is een interessante link met de godendrank. Er is namelijk een initiatief opgezet door Dram for Dreams waarbij een whiskytasting, een veiling en een speciale botteling bijdragen aan het goede doel van dit jaar: Metakids.
Jason ten Klooster, organisator van Drams for Dreams, heeft de handen ineengeslagen met Fragrant Drops en Hotel Fidder. Zo zijn er verschillende dingen georganiseerd om geld in te zamelen voor de jaarlijkse actie van de radiozender.

Whiskyproeverij voor Serious Request

Een van de dingen die Ten Klooster georganiseerd heeft is een speciale whiskytasting in Patrick’s Whisky Bar in Hotel Fidder op 20 december. In een exclusieve reactie met Whisky Monkeys laat Ten Klooster weten dat er steun uit allerlei landen gekomen is en dat er uit diverse landen flessen gedoneerd zijn.
De proeverij is inmiddels uitverkocht. Gelukkig zijn er nog twee andere acties van Drams for Dreams, waarmee het goede doel gesteund kan worden. Een daarvan is een veiling die tijdens de proeverij gehouden wordt. Bezoekers van de proeverij kunnen onder hier bieden op whisky gerelateerde items, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.

Exclusieve whisky voor Serious Request

De laatste actie is een speciaal gebottelde whisky van de onafhankelijke bottelaar Fragrant Drops. Het gaat om een single malt whisky uit de Dailuaine Distillery. De expressie heeft 10 jaar in ex-bourbon refill vaten mogen rijpen voordat deze gebotteld is.
Het alcoholpercentage en de tasting notes van de whisky zijn nog niet bekend, maar Ten Klooster licht alvast een tipje van de sluier op rondom de drank:
‘Hij is niet te heftig, niet te zacht, maar gewoon een goede ex-bourbon whisky zoals hij moet zijn. Het is maar tien jaar oud, maar het is gewoon een leuke whisky voor het goede doel die je lekker kan drinken en that’s it.’
Jason ten Klooster.
Het etiket voor de fles is ook al onthuld en kon tijdens Blend Festival in Zwolle en Loods of Whisky in Groningen gespot worden. Daar liet Ten Klooster mensen zich ook alvast inschrijven voor een van de 250 flessen van 69,99 euro per stuk.

Wat is het goede doel van 3FM Serious Request 2024?

3FM zet zich elk jaar in voor een ander goed doel. Dit jaar is Metakids het doel dat gesteund wordt in het Glazen Huis. Metakids zet zich in voor kinderen die geboren worden met een metabole ziekte.
Meer informatie over Het Glazen Huis 2024, de speciale botteling en de andere acties vind je op de website van 3FM Serious Request.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS