Krijgt Noord-Ierland er een nieuwe distilleerderij bij?

Nieuws
woensdag, 28 februari 2024 om 17:00
glencairn
Het heeft drie jaar geduurd voordat alle puntjes op de i stonden. Nu lijkt het erop dat er eindelijk groen licht komt voor de bouw van de Glens of Antrim Distillery in Ierland. De stokerij verwacht deze week een goedkeuring om aan de slag te gaan. Zo meldt The Irish News.
De distilleerderij moet gebouwd worden in Cushendall in het Noorden van Ierland. De familie achter de stokerij, familie McKillop, startte de aanvraag voor de bouw in 2020 al, maar de aanvraag bleef lange tijd steken in het planningsproces.
Een van de redenen hiervoor is het raadplegen van ambtenaren en de rondvraag bij de omgeving. Bij dit laatste zijn er in totaal 31 brieven gekomen met bezwaren tegen de komst van de distilleerderij. Waar de bezwaren precies over ingediend zijn, is niet onthuld.

Veel voorstanders voor komst van Glens of Antrim distilleerderij

Ondanks dat er bezwaren zijn, is er ook veel positief geluid over het project. Tientallen mensen hebben bijvoorbeeld een petitie getekend ter ondersteuning van de distilleerderij. Daarnaast hebben verschillende bekende figuren in Cushendall, waaronder sporters Terence en Chisty McNaughton.
De planningsambtenaren in de regio’s Causeway Coast en Glens Borough hebben uiteindelijk dan ook hun goedkeuring gegeven aan het project. Zij zien geen reden om het project af te keuren, gezien er overwegend veel voordelen aan gekoppeld zijn. Zo zal naar verwachting de werkgelegenheid in de regio flink stijgen.
‘Er wordt aangenomen dat er geen onaanvaardbare gevolgen zullen zijn voor bestaande eigendommen wat betreft lawaai, geur, uitzicht, lichtverlies of overschaduwing. Goedkeuring wordt aanbevolen.’
Een officieel besluit rondom de Glens of Antrim Ditillery is er alleen nog niet. Daarvoor moet de McKillop familie de commissievergadering afwachten. Daar wordt deze week namelijk de definitieve beslissing genomen. Hoe lang het na een eventuele goedkeuring ongeveer zal duren voordat de nieuwe Ierse distilleerderij, is niet bekend.
Wist je dat McConnell's ook een nieuwe distilleerderij gaat openen? Je leest alles over de Ierse stokerij in dit artikel.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS