Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 9

Rubrieken
woensdag, 28 februari 2024 om 15:00
balcones eclipse texas rye
In deze nieuwe editie van de beste whisky deals gaan we focussen op één van de vijf belangrijkste whisky producerende landen. Natuurlijk staan Ierland en Schotland op plaats 1 en 2 . Toch zijn Amerika en Canada en de hekkensluiter Japan ook toonaangevend. Nu zetten we Amerika eens in de schijnwerpers.

Jim Beam Sunshine

Achter het grote concern Beam Suntory gaan diverse bekende Schotse distilleerderijen schuil, maar van origine is Jim Beam niet weg te denken. Het is een blend die valt in de categorie Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Jawel met een “e” tussen de “k” en de “y”. Denk aan zonnestralen waar we volgens mij allemaal wel aan toe zijn. Je voelt bij iedere slok de warmte gecombineerd worden met zachte karamel en vanille.

Balcones Eclipse Texas Rye

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we te maken met een whiskey die gemaakt is van rogge en dit brengt een unieke smaaksensatie met zich mee. Verwacht complexiteit maar ook honing en kruidige vanille met een lange afdronk. Deze distilleerderij heeft zich sinds 2009 zo in de picture gewerkt dat het grote Diageo in november 2022 het merk heeft gekocht. Deze distilleerderij is in het mooie Texas gelegen. Ontdek de unieke smaken van een echte Amerikaanse whiskey.

Michter’s Bourbon

Michters’s noemt zich de oudste distilleerderij van Amerika en dat proef je in deze Bourbon tot in de puntjes. Wat is ook alweer een Bourbon? Hiervoor dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. De eerste is dat het in Amerika moet zijn gemaakt en dat de mashbill voor tenminste 51 procent uit mais bestaat. Verder mag de opslag uitsluitend in nieuwe verkoolde of niet verkoolde vaten plaatsvinden. Ten derde mag de vloeistof gedistilleerd worden tot een maximum van 160-proof wat overeenkomt met 80 procent alcohol en dient het vat gevuld te worden met 125-proof en dat is 62,5 procent alcohol. Dit moet je geproefd hebben. Het is een een authentiek Amerikaans product.

POPULAIR NIEUWS