Kun je whisky in de vriezer leggen? Deze acteur en whiskymaker vindt van wel

Nieuws
zaterdag, 08 juli 2023 om 12:00
brothers bond 1
In een video op Instagram deelt Ian Somerhalder, één van twee de uitvinders van Brother’s Bond, de gedachte hoe hij aankijkt tegen de bourbon in de vriezer stoppen. Hoe het komt dat hij daarna al snel de fles rechtstreeks aan zijn mond zet, leggen we hierna uit.
De acteur vertelt dat hij regelmatig de vraag krijgt van mensen of ze Brother’s Bond in de vriezer kunnen leggen, bijvoorbeeld naast hun Tequila fles. Deze groep wil graag de Bourbon net als Tequila ‘ijskoud en smooth' kunnen drinken.

Bevroren Brother's Bond

Somerhalder legt uit dat de puristen het niet met hem eens zullen zijn en laat dan zien wat, zoals hij zelf omschrijft, ‘niet erg gebruikelijk is’. De bourbon is compleet bevroren als hij naar zijn koelkast loopt. Die heeft in de vriezer gelegen.
Al snel zegt hij: ‘Het is niet het ergste wat je kunt doen.’ Daarna neemt Somerhalder rechtstreeks een slok uit de fles. Hij sluit de video af met de woorden: ‘Er zijn geen regels, alleen waardering voor onafhankelijkheid.’ Dat laatste heeft te maken dat de video geschoten is op 4 juli.

Nog een whisky die in de vriezer 'hoort'

Los daarvan stipt hij aan dat er geen regels zijn voor whisky drinken en dat iedereen dat vooral op zijn of haar manier moet doen. Een whisky in de vriezer leggen is niet erg gebruikelijk. Al is er één whisky die wel gelabeld is om dat op die manier te doen. Dat gaat om de Johnnie Walker White Walker Game of Thrones Limited Edition.
Als je deze fles daadwerkelijk in de vriezer legt, verschijnt de tekst ‘Winter is here’. De Game of Thrones fans weten precies waar deze tekst op slaat.
Hoe vind jij dat whisky gedronken moet worden? Laat het ons vooral weten in de comments. Degene die overigens helemaal fan is van Amerikaanse whiskey is Norbert Tebarts.