Whiskydampen zorgen voor aanklacht tegen whiskygigant Diageo

Nieuws
zaterdag, 08 juli 2023 om 11:00
whiskyvaten
Diageo is aangeklaagd door een Schots echtpaar. De reden dat de drankgigant voor de rechter gesleept is de angel’s share van de distilleerderij. Deze zou namelijk zwarte schimmel veroorzaakt hebben.
Thomas en Gail Chalmers, het Schotse echtpaar dat de aanklacht ingediend heeft, meldt dat de fabriek van Diageo in Bonnybridge ze enorm veel schade toegebracht heeft. De uitstoot van de angel’s share zou namelijk tot zwarte schimmel geleid hebben. Die schadelijke schimmel heeft het eigendom van het echtpaar behoorlijk beschadigd, vertellen ze.
Diageo wilde de zaak laten seponeren, maar rechter Lady Carmichael oordeelde dat de beschuldigingen van het echtpaar genoeg zijn om de procedure door te laten gaan en op zijn minst een onderzoek toe te staan.

Is de Diageo angel’s share indirect de oorzaak van fysieke klachten?

Het echtpaar Chalmers meldt dat hun eigendom met vijf tot tien procent is gedaald door toedoen van de angel’s share van Diageo. De schimmel die daaruit voortgekomen is, heeft er volgens het duo namelijk voor gezorgd dat er veelvuldig schoongemaakt moet worden in en om de woning.
Daarnaast is het tuinhek regelmatig aan schilderwerk toe en is het echtpaar al aan de derde elektrische sproeier bezig. Als gevolg hiervan beweren de Chalmers dat de waarde van hun eigendom met ongeveer 5-10% is gedaald. Door alle extra inspanningen heeft Thomas Chalmers ook nog fysieke klachten ontwikkeld, waardoor hij niet meer in staat is alles te onderhouden.
De rechter, het echtpaar en Diageo zijn in afwachting van het onderzoek. Wanneer dit precies zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Niet alleen Diageo heeft problemen met mensen die last hebben van angel’s share en schimmel. Ook Jack Daniels heeft de nodige uitdagingen rondom het onderwerp. Even geleden werd er nog een uitbreiding van de Tennessee distilleerderij om stilgelegd.

POPULAIR NIEUWS