Laatste kans: deze whisky-distilleerderij verkoopt alleen vandaag nog vaten

Nieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 8:00
holyrood distillery
Wie nog een whiskyvat wil hebben met daarin een spirit, kan vandaag nog terecht bij Holyrood Distillery. Consumenten kunnen daar een whiskyvat kopen, waarbij te kiezen valt uit twee opties.
Het gaat om twee spirits die gerijpt worden in 250 liter refill sherryvaten. Degene die een vat wil hebben, betaalt 6000 pond (omgerekend iets meer dan 7500 euro). Deze prijs is inclusief drie samples, die bij interesse uit het vat gehaald kunnen worden.
De actie markeert het einde van een vatenprogramma waarbij Calum Rae, distilleerderijmanager van Holyrood Distillery, het volledige scala van de malt wilde laten zien,

Welke vaten verkoopt Holyrood Distillery?

Het gaat dus om twee vaten waaruit gekozen kan worden:
  •  ‘Recept één combineert onze Golden Promise heritage malt met Highland peated malt. Voor de fermentatie hebben we een combinatie gebruikt van MG+, onze klassieke distilleergist, en Tropicale gist, een brouwersgist.’
  •  Recept twee gebruikt traditionele pot still mout in combinatie met twee speciale moutsoorten: Cara en Chocolade. We hebben onze stamgist voor distilleren gebruikt, MG+, en ook een van onze favorieten, Edinburgh Ale gist.’
Barrel Boss | Whisky | onderzetters | Glencairn Image
Barrel Boss | Whisky | onderzetters | Glencairn
EUR27.95
Op voorraad
Koop op bol.

Wat voor aroma's en smaak valt er te verwachten?

De vraag is uiteraard wat voor whisky’s hier op een gegeven moment uit kunnen komen. Bij het eerste vat kan gedacht worden aan tonen van barbecue ananas en citrusvruchten. Tevens zal er een subtiele rook te vinden zijn.
Bij het tweede vat kan meer gedacht worden aan biscuit, toffee, karamel ‘met hints van verse koffie, steenfruit en meloen’.

Meer informatie 

Wie meer wil weten kan naar de officiële website van de distilleerderij gaan, of afreizen naar Edinburgh, waar de distilleerder zich bevindt. Vandaag is het vijfde en daarmee laatste aanbod dat door de distilleerder wordt gedaan qua vatenprogramma.
Eén van onze Monkeys is nog niet zo lang geleden langs Holyrood Distillery geweest toen hij op reis was. Je leest er alles over in zijn reisverslag: Een trip naar Islay: een bedevaart naar de heilige gronden van peated whisky. 

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties