Loch Lomond onthult nieuwe whisky van een kwart eeuw oud

Nieuws
donderdag, 11 april 2024 om 16:00
loch lomond 25yo
Loch Lomond heeft een nieuwe expressie gelanceerd die uitsluitend gedistilleerd is in straight neck pot stills: Loch Lomond 25 Year Old. De distilleerderij heeft drie verschillende soorten drank met elkaar gehuwd in één expressie die de leeftijdsaanduiding ‘25 jaar oud’ mag dragen.
Elke whisky heeft namelijk 25 jaar lang gerijpt in first fill, refill en recharred vaten van Amerikaans eikenhout. Michael Henry, meesterblender bij Loch Lomond Group, vertelt dat de expressie een belangrijke mijlpaal voor de distilleerderij markeert.
‘Dit is een zeer speciale whisky die misschien wel een van de mooiste voorbeelden is van onze kenmerkende distilleerstijl en het onderstreept onze voortdurende toewijding aan het creëren van opmerkelijke smaken.’

Wat is de Loch Lomond 25 Years Old whisky?

Doordat de nieuwe Loch Lomond single malt whisky alleen gemaakt is van spirit uit de straight neck pot stills, is de kenmerkende stijl van de stokerij duidelijk aanwezig. De whisky is dan ook een eerbetoon aan deze ketels. Dit zijn de tasting notes van de Loch Lomond 25 Years Old single malt whisky:
Neus: Aroma’s van geroosterd eikenhout, kokosnoot, verse peer en rijke kruiden.
Smaak: Karamel, abrikoos, peer, limoensap en een vleugje kaneel.
Afdronk: Lang en droog met een klein vleugje rook.
Loch Lomond heeft de whisky gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Je vindt de fles onder andere bij de online shop van de distilleerderij. De adviesverkoopprijs is 390 pond, oftewel ongeveer 450 euro.
Onlangs bracht Loch Lomond nog een reeks whisky’s uit om de aftrap van het The Open golftoernooi. Een van deze twee whisky’s is exclusief bij de distilleerderij te koop, terwijl de andere ook online besteld kan worden. Voor meer informatie over de The Open expressies kun je in dit bericht terecht.
Foto: Loch Lomond