Nieuwe Loch Lomond Steam & Fire whisky combineert vuur en stoom

Nieuws
door Monkey
donderdag, 17 augustus 2023 om 13:00
loch lomond steam and fire whisky
Loch Lomond heeft een nieuwe whisky onthuld die stoom en vuur als thema heeft: Loch Lomond Steam & Fire. De whisky heeft niet alleen een bijzonder thema, maar ook een finish gekregen.
Loch Lomond heeft de Steam & Fire whisky gedistilleerd in een combinatie van Straight Neck en Swan Neck Pot Stills. Daarna is deze in first fill bourbon vaten en refill Amerikaans eikenhouten vaten gerijpt. Om het af te maken heeft de whisky die daaruit voort kwam nog tien maanden gerijpt in zwaar verkoolde Amerikaans eiken vaten. En met die laatste is iets bijzonders aan de hand.
De distilleerderij is een van de vier stokers in Schotland die een eigen kuiperij heeft en daarin de vaten verkoolt. Michael Henry, meesterblender bij Loch Lomond, vertelt dat het resultaat van de finish in deze vaten iets is wat nooit eerder uit de distilleerderij is gerold.
‘Bedoeld om onze uitgebreide en unieke mogelijkheden in het maken van whisky vast te leggen, is het een opvallende expressie die de kern raakt van wat Loch Lomond Whiskies probeert te bereiken en onze voortdurende experimenten met smaak’, aldus Henry.

Steam & Fire whisky belooft een rijk smaakprofiel

De nieuwe Loch Lomond expressie heeft door de verkoolde vaten een smaakprofiel dat deels gekenmerkt wordt door demerarasuiker, sinaasappel en bruine suiker.
De whisky is gebotteld op 46 procent ABV. Loch Lomond heeft voor de volledigheid de tasting notes doorgegeven:
Neus: Toffee, appel, fudge, vanille en kaneel.
Smaak: Een zijdeachtig mondgevoel met tonen van sinaasappel, perzik, marmelade, koffie, gesmolten bruine suiker en geroosterde marshmallow.
Afdronk: Middellang en drook met tonen van pure chocolade en hints van rook.
De verpakking van Loch Lomond Steam & Fire kun je bijna niet missen. De doos zal de kleuren rood en blauw combineren als symbolische kleur voor rook en vuur. De illustraties op de doos geven de verkoolde vaten en de gebruikte ketels weer.
Loch Lomond Steam & Fire whisky komt naar gespecialiseerde slijterijen en zal via de website van Loch Lomond te koop zijn. De prijs is 45 pond per fles (omgerekend ongeveer 50 euro).
Twee Schotten en heel veel whisky Image
Twee Schotten en heel veel whisky
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Loch Lomond

POPULAIR NIEUWS