Loch Lomond onthult twee nieuwe single malt whisky’s voor golftoernooi

Nieuws
woensdag, 03 april 2024 om 7:00
loch lomond the open whisky 2024
Elk jaar wordt in de Schotse Highlands het The Open golftoernooi gehouden. Ten gelegenheid van het golftoernooi van 2024 heeft Loch Lomond zoals elk jaar een speciaal duo aan whisky’s uitgebracht: De Loch Lomond The Open Collection 2024.
De namen van de single malts van dit jaar zijn The Open Special Edition 2024 en de Open Course Collection 2024 whisky. Beide expressies zijn door Michael Henry, meesterblender van de distilleerderij, en Colin Montgomerie, professioneel golfer en ambassadeur van Loch Lomond, gemaakt. Met de single malts herdenkt Loch Lomond het golftoernooi en brengt de stokerij een eerbetoon aan de iedereen die een rol bij het The Open golftoernooi speelt.
Henri meldt dat de The Open whisky’s van 2024 een prima voorbeeld zijn van de capaciteit van de stokerij en wat de Straight Neck pot stills van Loch Lomond kunnen. De whisky's zijn gemaakt in een combinatie van Loch Lomond Distillery's unieke Straight-Neck pot stills en traditionele Swan Neck stills. Volgens hem wordt het karakter van de whisky door het gebruik van deze combinatie van stills grotendeels gevormd.
‘Het was een voorrecht om onze samenwerking met Colin Montgomerie voort te zetten in de aanloop naar zijn terugkeer naar zijn thuisbaan Royal Troon deze zomer, en we zijn trots om het product van onze samenwerking in de schappen te zien liggen.’

Wat zijn de Loch Lomond The Open 2024 whisky’s?

De twee whisky’s die Loch Lomond gemaakt heeft voor het toernooi lopen behoorlijk uiteen wat betreft de rijping. Hieronder vind je de informatie en de tasting notes van beide expressies:
Loch Lomond The Open Special Edition 2024
The Open Special Edition 2024 heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten, voor een fruitige en zacht gerookte stijl. Daarna is de expressie in Franse Chardonnay vaten gegaan die er een diepere en meer aromatische smaak aan gegeven hebben.
Neus: Honing, vanille fudge, ananas, gekonfijte citrusschil.
Smaak: Gezouten karamel, gebakken appel, limoen, nootmuskaat en kaneel.
Afdronk: Lang met marsepein en zachte rook.
De The Open Edition whisky is zonder leeftijdsaanduiding gebotteld. Dit gebeurde op 46 procent alcohol by volume (ABV). De prijs van een fles is ongeveer 50 euro.
Loch Lomond Open Course Collection 2024
De Loch Lomond Open Course Collection 2024 heeft 23 jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt en is daarna in Manzanilla vaten uit Jerez gegaan voor een finish. Dit heeft de drank van in totaal 24 jaar oud tonen van gebakken appel, nootmuskaat en geroosterd eikenhout gegeven.
Neus: Citroencitrus, groene appel, peer, vanille.
Smaak: Levendig boomgaardfruit, verse perzik en peer, bloesemhoning en geroosterd eikenhout.
Afdronk: Medium lengte met kaneelkruiden en zachte rook.
Deze expressie is wereldwijd gelimiteerd tot 4500 exemplaren. Elke fles is voorzien van de handtekening van Montgomerie, waardoor het direct een aanwinst is voor golfliefhebbers. De prijs van een fles is ongeveer 300 euro.
Voor meer informatie over Loch Lomond Whiskies en voor een fles kun je terecht op de website van de stokerij.
Wist je trouwens dat het verhaal van de Kingsbarns Distillery ook alles met golf te maken heeft? Daarover lees je hier meer.
Foto: Loch Lomond
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS