Lochlea brengt voor het eerste cask strength whisky uit

Nieuws
zaterdag, 27 mei 2023 om 17:00
lochlea strength cask 1
De Lochlea distilleerderij heeft als onderdeel van een nieuw jaarlijks assortiment een nieuwe soort whisky. Voor het eerst komt er namelijk een strength cask whisky uit de Lowlands distilleerderij.
De distilleerderij in Ayrshire heeft de nieuwe strength cask whisky de toepasselijke naam Lochlea Cask Strength Batch 1 gegeven. John Campbell, meester blender bij Lochlea, is blij met de nieuwe aanwinst. Hij noemt de drank ‘een gedurfde, maar elegante spirit gemaakt met een hedendaagse aanpak naast gerespecteerde tradities.’
David Ferguson, commercieel directeur bij de distilleerderij, vertelt op zijn beurt dat de cask strength whisky de smaken die Lochlea liefhebbers kennen tot een hoger niveau getild hebben. Hij meldde ook meteen dat de whisky ‘beschikbaar wordt voor Britse on- en off-trade partners en aan importeurs op 20 markten in Europa, Noord-Amerika en Azië’.

Wat is Lochlea Cask Strength Batch 1?

Lochlea Cask Strength Batch 1 heeft gerijpt in first fill ex-bourbon en oloroso sherry vaten. Vervolgens is de whisky op vatsterkte de fles in gegaan met een ABV van 60,1 procent. Hoewel er nog geen tasting notes van deze whisky zijn, is er wel al een en ander over het smaakprofiel door Lochlea gedeeld.
De whisky biedt namelijk fruitige aroma’s die langzaam overgaan in sigaartonen en aromatische koffiebonen. In de mond ontwikkelt de fruitsmaak van de whisky zich tot een mix van paranoten en het bekende fruit uit andere Lochlea whisky’s. De afdronk geeft smaken van sinaasappelsiroop en eikenhout.
Lochlea Cask Strength Batch 1 is vanaf eind deze maand te koop in whiskywinkels in het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting komt de drank later in de Nederlandse schappen terecht. De adviesverkoopprijs is 65 pond (omgerekend ongeveer 75 euro).
Even geleden bracht Lochlea Distillery nog een limited edition whisky, Lochlea Ploughing Edition, uit. Deze whisky sloot de jaarlijkse serie van de stokerij af. Die ligt inmiddels in verschillende whiskyspeciaalzaken in Nederland.
Beeld: Lochlea Distillery

POPULAIR NIEUWS