Luxe whiskyglas van Norlan in de sale

Nieuws
dinsdag, 22 augustus 2023 om 9:00
norlan whiskyglass
Beschouw jij whisky als pure luxe en wil jij de godendrank in een mooi luxe glas schenken? Dan biedt Norlan uitkomst. Momenteel is een Norlan whiskyglas in de sale.
Op de website van Norlan staan nu whiskyglazen in de sale. Schrik niet: normaal gesproken kost een set van twee Norlan glazen 62 euro. Die prijs is nu tijdelijk gezakt naar 46,50 euro.

Norlan glas tot stand gekomen met behulp van Jim McEwan

De Norlan whiskyglazen zijn in 2015 ontwikkeld door mede-oprichter Sruli Recht en met behulp van meester-distilleerder Jim McEwan is het glas verder verfijnd. Niet de minste naam dus die zich bezig heeft gehouden met het ontwerp van dit glas. Op de officiële website is het volgende te lezen: ‘Sinds de release zijn er wereldwijd bijna ½ miljoen Norlan whiskyglazen verkocht, waarbij het glas consequent in online enquêtes wordt gerangschikt als een van de beste whiskyglazen om te kopen.’

Verfijnd glas

Het glas is dan ook volledig met de hand gemaakt en het materiaal is borosilicaatglas. Dankzij het ontwerp van dit glas is het de bedoeling dat smaken en aroma’s van allerlei whisky’s, of het nu gaat om Schotse whisky, bourbon, Japanse whisky of iets anders, beter tot hun recht komen. Want dat is het met de godendrank: het is een ervaring en geen kwestie van de drank naar binnen gieten alsof het niets is. Daarbij wil de neus als eerste verwend worden.

Diverse soorten whiskyglazen

Eerder schreven wij een artikel met allerlei soorten whiskyglazen die er op de markt zijn. Er zijn er veel zoals blijkt, met allemaal een andere functie en natuurlijk ook prijskaartje. De Norlan glazen zijn voor whiskyglazen erg prijzig en lang niet elke whiskyliefhebber zal zo’n Norlan glas in huis hebben.
Nu zijn wij benieuwd: wat voor whiskyglas gebruik jij het liefst om de godendrank te ontdekken? Laat het ons vooral weten in de comments.
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek Image
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek
EUR6.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Norlan Glass

POPULAIR NIEUWS