Wolfburn kondigt nieuwe Kylver whisky aan

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 29 september 2023 om 19:30
kylver jera whisky
De Wolfburn distilleerderij in Thurso heeft een nieuwe whisky in de Kylver serie aangekondigd. Het gaat om de twaalfde release in de serie die om het Noorse alfabet draait. En de whisky komt al heel snel uit.
De naam voor de nieuwe Wolfburn Kylver whisky is Jera. Dit is de twaalfde letter in het Noorse ofwel het Viking alfabet dat in plaats van letters uit 24 runen bestaat. Met de Jera whisky sluit de distilleerderij uit Thurso de eerste helft van het alfabet af.

Wat voor whisky is de Wolfburn Jera?

Over de Wolfburn whisky zelf is nog niet zo heel veel bekendgemaakt. Toch is er een aantal dingen waar je bij de release vanuit kunt gaan. Alle whisky’s in de Wolfburn Kylver serie zijn namelijk gelimiteerd in hun oplage. Dat zal voor de Jera waarschijnlijk niet anders zijn.
Daarnaast is al op de verpakking te zien dat deze whisky een iets lager percentage alcohol dan zijn voorganger, de Wolfburn Isa, heeft. De doos geeft het percentage van 52,6 procent (de Isa is gebotteld op 53,4 procent). Verder is er op de doos en op het label van de whisky het volgende te lezen: ‘Abundance, harvest, growth’.
Dit slaat terug op de letter jera die ook voor oogst staat.
Wat dat voor de tasting notes betekent, is nog niet bekend. Daarvoor moeten we wachten tot de release van Wolfburn Kylver 12 Jera een feit is over een paar dagen. Om precies te zijn zal de whisky in de Wolfburn webwinkel te koop zijn vanaf 3 oktober vanaf 14:00 Nederlandse tijd. Op dat moment zal ook de prijs van de whisky bekendgemaakt worden.
Als je een fles wil bemachtigen, wacht dan vooral niet te lang. De vorige release in de Kylver serie, de Wolfburn Isa whisky, kwam in mei dit jaar uit en was behoorlijk snel uitverkocht.
Foto: Wolfburn Distillery

POPULAIR NIEUWS