Nieuwe Glen Moray whisky is een verkoold ‘eerbetoon aan een feniks'

Nieuws
zondag, 10 december 2023 om 17:00
glen moray phoenix rising
De Speyside distilleerderij Glen Moray heeft een nieuwe whisky onthuld. De nieuwe expressie heeft een finish in zwaar verkoolde eikenhouten vaten. De distilleerderij heeft zich voor de dram dan ook laten inspireren door de fenix, die als herboren uit de as herrijst.
De whisky heeft de naam Glen Moray Phoenix Rising gekregen, mede dankzij de inspiratie die de stoker heeft gehad voor de whisky. Iain Allan, global brand ambassador bij Glen Moray, vertelt dat de whisky een zoete en kruidige expressie geworden is. Hij meldt dat de whisky een heel nieuw smaakspectrum tot leven brengt in je glas. ‘Net als de mythische vogel zijn onze nieuwe verkoolde eiken vaten verschroeid door vuur. Glen Moray Phoenix Rising is ons zoete en kruidige eerbetoon aan de feniks.’
Allan omschrijft de Glen Moray ook als een prima whisky die als cadeau gegeven kan worden tijdens de feestdagen. Wij hebben inmiddels ook al een lijst met cadeautips voor whiskyliefhebbers voor je klaarstaan en geven je verder nog veel meer whiskygerelateerde cadeautips.

Een kruidige Glen Moray

De Glen Moray Phoenix Rising expressie is een van de zeldzame keren dat de stokerij in Speyside speelt met verkoolde vaten. In dit geval zijn het nieuwe eikenhouten vaten, waar de whisky een finish in gekregen heeft. Voor die finish is de vloeistof gerijpt in bourbonvaten.
De tasting notes van Glen Moray Phoenix Rising bestaan uit een neus van karamel, gember en melkchocolade en smaken van kruiden, met een peperige afdronk. De expressie is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV).
De kans dat je de whisky al eens geproefd hebt, is aanwezig als je wel eens een whiskyfestival bezoekt. De dram was namelijk al aanwezig tijdens de festivals Whisky & Rum aan Zee en het International Whisky Festival Den Haag. Nu ligt de drank in de Nederlandse schappen met een adviesverkoopprijs van ongeveer 35 euro. Ook in Frankrijk, Japan, Zuid-Korea komt de whisky in de winkels terecht.
Foto: Glen Moray

POPULAIR NIEUWS