Nieuwe Highland Park whisky vult Cask Strength serie aan

Nieuws
vrijdag, 12 mei 2023 om 14:00
highland park cask strength release no4
Highland Park heeft een nieuwe release die ‘het essentiële DNA van de distilleerderij vangt’. Het gaat om Highland Park Cask Strength No. 4, de vierde in de serie whisky’s die op vatsterkte gebotteld zijn.
Highland Park Cask Strength Release No.4 is een whisky die dingen weer net even anders doet dan zijn voorgangers. De whisky is non-chill filtered gebotteld zonder toegevoegd water en kleur. De whisky is de fles in gegaan op 64,3 procent ABV, ofwel vatsterkte.
Daarvoor heeft de spirit voor de drank behoorlijk wat vaten gezien. De whisky heeft namelijk gerijpt in first-fill sherry seasoned Europese eiken vaten, first-fill ex-bourbon vaten, first-fill sherry seasoned Amerikaanse eiken vaten, first-fill ex-port hogsheads en een kleine hoeveelheid refill vaten. Het levert een nieuwe unieke nieuwe release in de serie Highland Park Cask Strength serie op.

Wat mag je van Highland Park Cask Strength Release No.4 verwachten?

De nieuwe Highland Park whisky heeft hierdoor een uiteenlopend smaakprofiel gekregen. De Schotse distilleerder meldt voor Release No. 4 het volgende:
Neus: ‘Verleidelijke aroma's van geroosterde kokosnoot, aangedreven door de ex-bourbonvaten, samen met geplette citroenen en cederhout; er is ook een heerlijk vleugje Turkish Delight in de aromatische turfrook, dankzij de invloed van de ex-havenvaten’.
Smaak: ‘Intrigerende smaken van pittige roze grapefruit en geurig rozenwater komen naar voren in de mond, deskundig in evenwicht gehouden door aardse suggesties van geroosterd eikenhout en heide-rijke turf’.
Afdronk: Een lange afdronk met ‘exotische zongebakken kruiden en een lint van zoethout’ met een vleugje bloemige turfrook.
Highland Park Cask Strength Release No. 4 is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar. De whisky wordt geleverd in de kenmerkende fles met de Highland Park tekening in het glas en op de doos. Op die laatste siert ook het nummer van de release ‘No. 4’. De whisky heeft op de Higland Park website een adviesverkoopprijs van 80 pond.
Wat de prijs in Nederland wordt, is nog niet bekend. Als deze in lijn ligt met Highland Park Cask Strength No. 3, dan mogen we rekenen op ongeveer 80 euro. De derde Cask Strength release is er overigens nog niet zo heel lang.
Beeld: Highland Park