Loch Lomond Group komt met gelimiteerde Glen Scotia whisky

Nieuws
door Monkey
donderdag, 27 juli 2023 om 17:00
glen scotia 30
Loch Lomond Group heeft in samenwerking met Alice Angus, de artist in residence van de distilleerderij, maar liefst vier versies van de nieuwe Glen Scotia 30 Year Old whisky aangekondigd.
De nieuwe single malt whisky hoort bij de The Alice Angus Spirit Safe Collection. De whisky is in 1989 in vaten van Europees eikenhout gegaan. Dit was het jaar waarin de Glen Scotia distilleerderij heropend werd na een productiepauze van ruim vijf jaar. In die periode is de stokerij van eigenaar veranderd en compleet gerenoveerd.
Al die tijd zijn de vaten, als enkele van de weinigen, bewaard gebleven. Na 30 jaar rijpen is de drank gebotteld op 47,3 procent ABV als onderdeel van de Spirit Safe Collection. Glen Scotia eert dan ook de geschiedenis van de stokerij met de whisky die eruit voort is gekomen en doet dat met vier limited edition flessen (van slechts 120 stuks) van deze drank.

Vier keer dezelfde Glen Scotia 30 Year Old whisky

Het gaat bij deze limited editions niet om vier afzonderlijke whisky’s. Elke versie van de Glen Scotia 30 Year Old whisky heeft dezelfde spirit, maar een uniek label en verpakking. Hier heeft Angus zich de afgelopen jaren over ontfermd. De artiest heeft de verhalen van de distilleerderij in verschillende thema’s opgedeeld, namelijk First Water, Heart of the Run, Labour of Years en Time and Tide.
Terwijl de verpakkingen van deze beperkte oplage bijzonder zijn, geldt dat ook voor de whisky zelf. Iain McAlister, distillery manager en meesterdistilleerder bij Glen Scotia, vertelt dat de whisky uit een ander tijdperk van de stokerij komt. Hij noemt het een ‘ongelooflijk gedistingeerde single malt whisky’. Daarbij benadrukt hij dat de drank vol smaak en persoonlijkheid zit.’
De tasting notes van de Glen Scotia 30 Year Old whisky zijn als volgt:
Neus: Geparfumeerde bloemennoten van viooltjes en lavendel, verweven met verkwikkende zeenevel.
Smaak: Vers gesneden groene appel en zijdezachte honingpeer, gevolgd door gemalen gemberkruid en pure chocolade.
Afdronk: lang met een gebrande suikerzoete smaak.
De Glen Scotia 30 Year Old - The Alice Angus Spirit Safe Collection, is verkrijgbaar via de webshop van de Glen Scotia distilleerderij. Je kan hier de versie kiezen die je wil. Per stuk betaal je 2000 pond exclusief verzend- en invoerkosten.
Loch Lomond Group lanceerde eerder dit jaar nog een nieuw whiskymerk. Noble Rebel. Van dit merk zijn bij de lancering meteen drie whisky te onthuld.
Beeld: Glen Scotia

POPULAIR NIEUWS