Nieuwe The Macallan single malt whisky komt uit zeldzame vaten

Nieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 12:00
macallan rare cask 2024 1
De The Macallan distilleerderij in Speyside Schotland heeft een nieuwe single malt whisky in de Rare Cask reeks uitgebracht. The Macallan Rare Cask 2024 editie is een drank die uit een samenwerking met Charlie Burchill van Simple Minds geboren is.
Samen met de artiest verkent de Speyside distilleerderij de verbondenheid tussen geluid, geur, smaak en kleur. Dit wordt allemaal verbonden door één element: hout. Enerzijds rijpt de The Macallan whisky jarenlang in hout in de vorm van vaten, anderzijds werkt Burchill zijn hele carrière met hout in de vorm van zijn gitaren.
Costway - Wijnrek - Globebar - Wijnbar - Wereldbol bar - ⌀ 60,5 cm - Bruin Image
Costway - Wijnrek - Globebar - Wijnbar - Wereldbol bar - ⌀ 60,5 cm - Bruin
EUR249
Op voorraad
Koop op bol.
De Simple Minds oprichter vertelt dat er veel raakvlakken zijn tussen The Macallan single malt whisky en zijn muziek.
‘Kleur is voor mij erg belangrijk in geluid, net als bij The Macallan. Het mahonie en de kopertinten, vangen het oog, zoals goede muziek het oor achtervolgt.’

Wat is The Macallan Rare Cask 2024 single malt whisky?

De Rare Cak 2024 whisky van The Macallan heeft gerijpt in eikenhouten vaten die met de hand geselecteerd zijn door het team bij de distilleerderij. Zoals alle whisky’s van het merk gaat het om sherry-seasoned vaten uit Spanje.
Dit zijn de tasting notes van de The Macallan Rare Cask 2024 single malt whisky:
Neus: Zachte vanilletonen met rijke aroma’s van rozijnen, gevolgd door een zoete mix van verse appel, limoen en sinaasappel.
Smaak: Eerst een intens zoete rozijnensmaak, gevolgd door vanille en donkere chocolade met lagen van lichte citroenschil.
Afdronk: Lang, rijk en zijdeachtig.
De single malt whisky is na de rijping op 43 procent alcohol by volume gebotteld (ABV). Er is sprake van een gelimiteerde oplage, maar het is niet bekendgemaakt hoeveel flessen het precies gaat.
De The Macallan Rare Cask 2024 single malt whisky is al te koop via The Macallan boutique winkel. De prijs van een fles is 300 pond (omgerekend 350 euro).
Foto: The Macallan

POPULAIR NIEUWS