Onafhankelijke bottelaar Wilson & Morgan leegt na 40 jaar een vat

Nieuws
woensdag, 06 maart 2024 om 7:00
wm barrel selection
De Italiaanse onafhankelijke bottelaar Wilson & Morgan heeft tijdens het Malt Live 2024 whiskyfestival in Dubai een nieuwe whisky onthuld. De Dailuaine single malt whisky is maar liefst 40 jaar oud en zeer beperkt te koop.
Dat meldt The Spirits Business. De bottelaar werkt volgens de regel dat er alleen whisky’s gebotteld worden die voldoen aan de smaak van Fabio Rossi, de eigenaar van het merk. Soms is dat een jonge whisky, maar in dit geval is het een whisky die 40 jaar heeft gerijpt in een oloroso sherry butt.
De nieuwe Dailuaine expressie is in 1983 het vat in gegaan en is uiteindelijk non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen gebotteld.
De whisky is onderdeel van de Wilson & Morgan Barrel Selection reeks en is gelimiteerd tot 297 exemplaren.

Wat is de Dailuaine 40 Years Old Wilson & Morgan whisky?

Tijdens de première in Dubai is ook onthuld wat er van de single malt whisky verwacht mag worden. De kastanjebruine expressie heeft in de neus een levendige fruitigheid met bananen, perziken en gekonfijte sinaasappels.
In de mond zijn er kruidige en medicinale tonen, tannines en een subtiele eikenbitterheid te proeven. Richting de afdronk komen daar kruidige en droge invloeden van Oloroso sherry bij die uitmonden in een peperig geheel.
De whisky heeft een adviesprijs van 2500 euro en is te vinden op de website van de onafhankelijke bottelaar. Elke fles wordt geleverd in een speciale houten kist en heeft een hals en dop van sterling zilver.
De Dailuaine 40 Years Old Wilson & Morgan single malt whisky is niet de enige expressie die uit dit vat komt. Vijf jaar geleden is de helft van het oloroso sherryvat al gebotteld. De whisky die daaruit voortkwam is de 35 jaar oude expressie in de Special Releases serie van de Italiaanse bottelaar.
Foto: Wilson & Morgan

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties