Penderyn Distillery onthult nieuwe Icons of Wales whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 20 september 2023 om 13:00
penderyn patagonia
De Penderyn Distillery in Wales heeft de elfde editie van de Icons of Wales-serie onthuld. De expressie viert het erfgoed van Wales en heeft de toepasselijke naam Patagonia gekregen.
De drank is een blend tussen Penderyn whisky uit Wales en drank van La Alazana Distillery uit Welsh-Patagonië. De blended malt whisky is geïnspireerd door het verhaal van de band tussen Wales en de Welshe afstammelingen in Patagonië, Argentinië.
Deze band gaat terug naar 1865, toen een aantal Welshe mensen op weg gingen naar Patagonië. Het doel was om daar een kolonie te stichten die de taal, cultuur en de manier van leven van Wales zou behouden. De groep kolonisten kreeg het zwaar te verduren, maar wist uiteindelijk zijn doel te bereiken.
Tegenwoordig zijn er ruim 50.000 Welshe afstammelingen in Welsh-Patagonië. Professor Brian Morgan, een van de oprichters van Penderyn Whisky, bezocht de Welsh sprekende gemeenschap afgelopen jaar, waar hij ook de eigenaars van de La Alazana distilleerderij ontmoette.

Wat is de Penderyn Patagonia whisky?

De Penderyn Patagonia whisky wordt geleverd in een elegante fles die op zijn beurt in een houten doos zit. Op de doos staat in het kort het verhaal van de kolonisten, samen met postzegels en poststempels en de naam van de whisky. De fles is voorzien van tekst in de vorm van de zee, waar een schip op vaart. Wederom een knipoog naar het verhaal achter de drank.
De tasting notes die de distilleerderij bij Penderyn Patagonia meldt, zijn als volgt:
Neus: Zoete en bloemige noten, gevolgd door boomgaardvruchten zoals appels en peren. Dit alles is vermengd met vanille, honing en karamel.
Smaak: Een mix van honing, appeltaart en sappige peren, gevolgd door vanille, kruiden, pepers en toffee met eiken ondertonen.
Afdronk: Een lange indruk van gedroogd fruit met zoete specerijen.
De fles is te koop in het Verenigd Koninkrijk voor 65 pond (omgerekend ongeveer 75 euro). De whisky komt later nog naar Nederland en andere landen. Wanneer dit precies is, is niet bekendgemaakt.
Foto: Penderyn

POPULAIR NIEUWS