Project W: de nieuwe whiskylijn van een onafhankelijke Turkse bottelaar

Nieuws
door Monkey
maandag, 08 januari 2024 om 7:00
whisky glasboek
De onafhankelijke Turkse bottelaar KA Icecek heeft Project W gelanceerd. Het is naar eigen zeggen het eerste onafhankelijke bottelingsproject uit Turkije. De bottelaar combineert in dit project een serie whisky’s uit Schotland zonder leeftijdsaanduiding. Zo meldt The Spirits Business.
De nieuwe whiskyserie van Ka Icecek is bewust zonder leeftijd gebotteld. De bottelaar richt zich namelijk niet op de vatleeftijd, maar op de kwaliteit van de whisky. Voor de selectie van de vaten is Burkay Aldaliğ, whiskyauteur en Keeper of the Quaich, aangetrokken.

Eerste whisky zeer beperkt beschikbaar

Aldaliğ vertelt dat hij voor het project aan de slag is gegaan in Schotland en daar verschillende vaten geproefd heeft. De eerste whisky die uit komt is bijzonder voor hem.
‘We wilden debuteren met een distilleerderij die me na aan het hart ligt, The Glenturret, de allereerste distilleerderij die ik jaren geleden bezocht en die mijn passie om whiskyauteur te worden heeft aangewakkerd.’
De eerste expressie is een Glenturret Ruadh Maor. Deze whisky is gebotteld op 55,8 procent alcohol by volume (ABV), wat voor deze whisky de vatsterke is. Er zijn in totaal slechts 288 flessen beschikbaar die eerst in Turkije aan verzamelaars aangeboden zullen worden. Zij kunnen hiermee als eerste bepalen of ze gaan investeren in de whiskyserie. Daarna komt de whisky uit in andere gebieden zoals het Verenigd Koninkrijk.
De onafhankelijke bottelaar houdt nog even geheim wat de volgende expressies worden. Deze zullen op een later moment onthuld worden door het bedrijf. Kutay Kose, een van de oprichters van Ka Icecek, meldt dat dit het eerste project van de bottelaar is, maar dat er nog velen zullen volgen. Daarbij zal niet alleen aan whisky gedacht worden: ‘na verloop van tijd zijn we van plan om andere premium gedistilleerde dranken op de Turkse en wereldwijde markt te introduceren.’

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties