Recordaantal bezoekers voor whisky experience: ‘Elke fles is een uitnodiging’

Nieuws
zondag, 17 maart 2024 om 7:00
johnnie walker taste glasses
Het whiskytoerisme in Schotland is booming business. Dat blijkt wel cijfers die Diageo bekendgemaakt heeft. De bezoekerservaringen van het drankenbedrijf hebben namelijk afgelopen jaar meer dan een miljoen bezoekers verwelkomd. Zo meldt The Spirits Business.
In 2023 zijn er om precies te zijn 1,13 miljoen mensen op de whisky-attracties van Diageo af gekomen. Dit zijn de eerste cijfers die het bedrijf na de covid-19 pandemie naar buiten brengt over de bezoekerservaringen.
Katie Harris, managing director van Diageo Scotland brand homes, vertelt dat ze erg trots is op de cijfers. Ze gelooft dat de cijfers slechts het begin zijn en dat er nog veel meer groei mogelijk is.
‘Schotse whisky is welbekend als Schotlands belangrijkste exportproduct naar de wereld en elke fles die we over de hele wereld verkopen is een uitnodiging om Schotland te bezoeken en zijn verbazingwekkende cultuur, erfgoed en omgeving te ervaren. Het mooie van Scotch whiskytoerisme is dat het kansen creëert in heel Schotland.’

Johnnie Walker in Princess Street populair onder whisky liefhebbers

Diageo heeft op het moment 12 distilleerderijen en daarbij horen verschillende attracties voor whiskyliefhebbers opgezet. Al deze locaties zijn prima bezocht, inclusief Johnnie Walker Princess Street in Edinburgh die in 2021 voor het eerst opende. Maar liefst 359.000 whiskyliefhebbers gingen de acht verdiepingen tellende vestiging in om het verhaal van Johnnie Walker te doorlopen.
Op de tweede plek kom de Talisker Distillery op Skye. Daar gingen maar liefst 184.900 mensen naartoe, terwijl er 157.000 mensen naar de Oban Distillery afreisden. Blair Athol verwelkomde 82.000 gasten, Singleton of Glen Ord ontving 64.000 toeristen en Lagavulin zag 57.000 mensen door de deur lopen voor een bezoek. Bij Dalwhinnie in de Schotse Highlands waren de cijfers het laagste. Daar gingen namelijk ‘slechts’ 55.000 bezoekers naartoe.
Diageo heeft afgelopen jaar ook nog een heel aantal renovaties uitgevoerd. Zo is er bij Glenkinchie, Cardhu, Clynelish en Caol Ila het nodige aangepast. Deze renovaties zijn afgerond en de bezoekerscentra zijn weer open voor het publiek.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS