Royal Brackla breidt de Sherry-finished Core Range uit met een 25 jaar oude whisky

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 14 juni 2024 om 7:00
royal brackla 25yo px cask finish whisky
De Royal Brackla Distillery in de Schotse Highlands heeft een nieuwe telg in haar kernassortiment gepresenteerd. De nieuwe single malt whisky heeft een leeftijdsaanduiding van 25 jaar en is beperkt verkrijgbaar. Zo meldt Whisky Experts.
Het gaat om de Royal Brackla 25 Years Old Pedro Ximénez Cask Finish single malt whisky. De expressie is de vierde en oudste vloeistof in het kernassortiment van de distilleerderij. De andere expressies in het standaardassortiment zijn de 12 jaar oude Oloroso Cask Finish, 18 jaar oude Palo Cortado Cask Finish en de 21 jaar oude Royal Brackla single malt whisky.
De laatstgenoemde expressie is de basis en inspiratie voor de nieuwe expressie. Stephanie Macleod, directeur blending bij Bacardi, vertelt dat het team na deze expressie besloten heeft om de invloed van PX vaten op een oudere expressie te proberen.
‘Ons doel is om deze kunst te perfectioneren en de beste whisky's met sherryvaten te creëren, waarbij we alleen de beste vaten uit de bodega's van Jerez in Spanje gebruiken.’

Wat is de Royal Brackla 25 Years Old Pedro Ximénez Cask Finish single malt whisky?

De whisky heeft eerst gerijpt in first fill ex-bourbonvaten, waarna de drank overgegaan is in de Pedro Ximénez vaten. Deze vaten hebben het profiel van de drank versterkt door er een zacht mondgevoel aan te geven. Dit zijn de tasting notes:
  • Neus: Zomerfruit, kruidige rozijnen, gedroogde vijgen. 
  • Smaak: Melkchocolade, gemalen koffie en geroosterde amandelen. 
  • Afdronk: Lang met aanhoudend sherrytonen.
De nieuwe single malt is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Net als de 21 jaar oude expressie van de stokerij, wordt deze whisky in een houten kist geleverd met een goudkleurige opdruk. De adviesverkoopprijs van een fles is 799,99 euro.
Of de flessen in Nederland in de schappen terechtkomen, is niet bekendgemaakt. Wel is de whisky online bij onze buurlanden, zoals in Duitsland al op verschillende plekken te vinden.
Whisky: It's not rocket science Image
Whisky: It's not rocket science
EUR3.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties