Tip: Starward Nova voor liefhebbers van whisky uit Australië

Nieuws
zaterdag, 09 maart 2024 om 8:00
starward nova
We hebben vandaag weer een leuke whiskytip voor je. Misschien denk je bij Australië aan kangoeroes of Nicole Kidman, maar wist je dat er ook prachtige whisky vandaan komt?
De whisky kooptip die we vandaag voor je hebben is Starward Nova, een single malt whisky uit Australië. Deze godendrank is gedestilleerd in het hart van Melbourne. Deze whisky heeft gerijpt in rode wijnvaten en dat zorgt voor een ongelooflijk zoete dram.
Leuk feitje is dat deze Australische whisky in 2019 een zilveren medaille gewonnen heeft tijdens de International Spirits Challenge in de categorie beste wereldwijde single malt whisky’s.

Wat zijn de tasting notes van de Starward Nova?

De tasting notes van de whisky zijn uiteraard ook bekend. Die zijn als volgt:
Geur: Rood fruit. Denk aan aardbeien met een Port-achtige mix van fruit en noten.
Smaak: Honing, kaneel, rood fruit, romige nootachtige textuur en een vleugje tannine.
Afdronk: Toffee met walnoten.

Waar is de whisky te koop?

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan kun je simpel een fles hiervan bestellen. Je hoeft er dus niet meer dan 20 uur voor in het vliegtuig zitten. Een fles kost rond de 50 euro, wat tegenwoordig een prima prijs is voor zo’n exotische dram.
Wie overigens een Starward whisky wilt proeven, kan de festivalkalender in de gaten houden. Regelmatig staat Marco Smits (The Dramcatcher) bijvoorbeeld op festivals om mooie whisky’s te schenken en dit is daar één merk van.

Mooie samenwerking

Onlangs is er ook een mooie samenwerking uitgekomen tussen Starward en Turntable. Dat leverde een prachtige fles whisky op zoals je kunt lezen in onze Turntable Collaboration Drop 01: Starward whisky. Fun fact: Deze whisky heeft een glow in the dark fles. Dat is nog eens opvallend!
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS