Scotch Malt Whisky Society onthult eerste Lowlands whisky in nieuwe reeks

Nieuws
dinsdag, 16 juli 2024 om 7:00
citrus reveries smws
The Scotch Malt Whisky Society heeft een nieuwe whiskyreeks onthuld. De Heresy reeks wijkt af van de gebruikelijke nummers die SMWS gebruikt en vertelt meteen waar de drank vanaf komt. De serie start met Citrus Reveries, een Lowlands whisky van acht jaar oud, afkomstig van de King’s Inch in Glasgow. Dat is meteen een primeur voor de stokerij.
Courageous Spirits, de maker van King’s Inch, heeft namelijk nog niet eerder een whisky met een leeftijdsaanduiding uitgebracht. Via SMWS is er nu dus een soort dubbele primeur voor de stokerij te vieren. En daarvoor is geen afkorting genomen.
Andy McGeoch, de oprichter van Courageous Spirits, vertelt dat de whisky voor The Scotch Malt Whisky Society anders is dan de eigen expressie. Er is gekozen om een fruitigere whisky te maken door een andere gistsoort te gebruiken.
Verder zegt hij het volgende: ‘Om de output van esters tijdens het distilleren te optimaliseren, voor een fruitigere whisky, hebben we ook gekozen voor een iets langere fermentatietijd van 72 uur.’

Wat is Citrus Reveries, de eerste Heresy whisky van Scotch Malt Whisky Society?

De Citrus Reveries whisky is volgens de stokerij een typische Lowlands whisky. Zo is er zorgvuldig gekeken naar de vaten die gebruikt worden voor de rijping. Daarvoor is de keuze uiteindelijk gevallen op first fill bourbon vaten, waar de spirit acht jaar in gerijpt heeft.
Dit geeft de whisky een profiel met tonen van gras, kamperfoelie, room, gember, toffee, toast en kaneel. SMWS geeft zelf de volgende omschrijving: ‘In de mond genoten we allemaal van een duivels lekkere margarita met gekarameliseerde grapefruit, geserveerd in een glas met een suikerrand en gegarneerd met een schijfje limoen.’
De drank is gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV). Leden van de whiskyvereniging kunnen de expressie naast veel andere voordelen kopen voor 58 pond (omgerekend ongeveer 70 euro) en genieten ook nog eens van veel andere voordelen.
Benieuwd naar de whisky, maar nog geen lid van The Scotch Malt Whisky Society? Hier regel je een lidmaatschap.
Whiskyglazen Twinset - Glencairn Crystal Scotland Image
Whiskyglazen Twinset - Glencairn Crystal Scotland
EUR14.15
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS