Tamdhu Batch Strength No. 008 uitgebracht

Nieuws
door Monkey
woensdag, 16 augustus 2023 om 17:00
tamdhu batch 8
De Tamdhu distilleerderij in Speyside heeft een nieuwe whisky aangekondigd in haar Batch Strength serie. Het gaat om Tamdhu Batch Strength No. 008, een whisky die uitsluitend in een specifiek type vat gerijpt heeft.
Tamdhu Distillery laat bij deze nieuwe whisky namelijk de toewijding aan sherrygerijpte whisky’s duidelijk zien. De Tamdhu Batch Strength No. 008 whisky heeft exclusief in sherryvaten gerijpt. Dit wijkt niet af van de voorgangers in de Tamdhu Batch Strength series, die allemaal exclusief in eikenhouten sherryvaten gerijpt hebben.

Wat is Tamdhu Batch Strength No.008?

Tamdhu gebruikt altijd Oloroso sherryvaten voor de Batch Strength whisky’s. De distilleerderij begon al in 1898 dit type vaten te gebruiken. Hoewel Tamdhu tegenwoordig onder de vlag van Ian Macleod Distillers opereert is dit niet veranderd. De stokerij uit Speyside weet elke whisky in de serie anders te maken dan de voorgaande edities.
Het gebruik van deze vaten zorgt er in het geval voor dat de drank een donkere koperkleur heeft gekregen. De Tamdhu Batch Strength No.008 whisky heeft de volgende tasting notes:
Neus: Romige vanille met gesmolten honingraat.
Smaak: Rijke bessen met zoete, gekonfijte citroenschil.
Afdronk: Aanhoudende tonen van vijgen.
Tamdhu Batch Strength No. 008 wordt geleverd in een opengewerkte doos. De drank is nu verkrijgbaar in de webwinkel van de distilleerderij. Daarnaast komt de whisky in de schappen van speciaalzaken terecht in het Verenigd Koninkrijk, De adviesprijs is 87 pond (omgerekend ongeveer 100 euro).
Wist je dat we regelmatig whiskynamen onder de loep nemen en je vertellen over het verhaal achter een fles? Dit doen we in onze Whisky Names Explained rubriek. Zo vertelden we onlangs nog het verhaal achter Johnnie Walker. Daarnaast recenseren we ook regelmatig whisky’s. Daarin vertellen we je meer over de verschillende whisky’s en zetten natuurlijk de tasting notes en wat je van de drank mag verwachten op een rij.
Je vindt onze reviews terug op onze reviewpagina.
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR23.9
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS