The GlenAllachie onthult nieuwe batch van een van zijn oudste whisky’s

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 07 oktober 2023 om 9:00
glenallachie 21yo batch 4 hero shot
De Schotse distilleerder The GlenAllachie heeft een nieuwe batch van een van zijn oudste cask strength single malt onthuld. Het gaat om de The GlenAllachie 21-Year Old Cask Strength Batch 4 Single Malt Scotch Whisky.
De nieuwe GlenAllachie whisky volgt in een lijn van jaarlijkse releases en heeft gerijpt op drie vintage Pedro Ximénez Sherryvaten, afkomstig uit Jerez in Spanje. De vaten voor de expressie zijn met de hand geselecteerd door Billy Walker, meester distilleerder bij de distilleerderij.
De drank heeft ruim 21 jaar gerijpt, waarna deze gebotteld is op vatsterkte van 51,1 alcohol by volume (ABV). De vaten leverden een oplage van 2.000 flessen op die wereldwijd beschikbaar zullen worden gesteld bij whiskyspeciaalzaken.

Wat is The GlenAllachie 21 Year Old Cask Strength Batch 4 whisky?

De whisky is door het Spaanse sherryhout mooi mahonie gekleurd en heeft ‘verfijnde kwaliteiten van clementine schil, cacao bedekte tiramisu, donkere kersen en kleverige Medjool dadels’ van het vat gekregen. Dit zijn de tasting notes van de nieuwe The GlenAllachie limited edition expressie:
Neus: Golven van clementineschil, rozijnen en honingraat, met cacao, vruchtencake en gekarameliseerde bruine suiker.
Smaak: Uitbarstingen van bakkruiden, rijke chocolade en heidehoning, gevolgd door stroop, boomgaardvruchten en zwarte kersen.
Afdronk: Tonen van gezoete espresso.
De whisky wordt geleverd in een dennengroene geschenkdoos met goudkleurige elementen. De prijs van de whisky is 306 pond (omgerekend ongeveer 350 euro).
De 21-jarige whisky is niet de enige dram die uitgebracht is door The GlenAllachie. Deze release valt namelijk samen met een andere Cask Strength whisky, namelijk The GlenAllachie 10 Year Old batch 10, die Batch nummer 9 opvolgt. Deze whisky heeft een iets hoger ABV van 58,6 procent en combineert tonen van rijpe vijgen, geroosterde koffie en citrusschillen.
Voor de 10 jaar oude expressie betaal je 71 pond (omgerekend iets meer dan 80 euro). Wanneer beide whisky’s precies in de Nederlandse schappen terecht komen, is nog niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS