The Three Drinkers komen met nieuwe whiskey

Nieuws
zaterdag, 04 maart 2023 om 17:00
the three drinkers red silkie
Aidy Smith en Helena Nicklin van de Amazon Prime Video serie The Three Drinkers kennen we als whiskeyliefhebbers door het televisieprogramma. Binnenkort kunnen we weer met ze mee proeven, want ze hebben hun tweede eigen whiskey uitgebracht: The Legendary Red Silkie Irish Whisky. Voor de Ierse whiskey hebben de The Three Drinkers samengewerkt met Sliabh Liag Distillers die bekend staat als een ‘new wave distilleerderij’.
De whiskey heeft gerijpt op een rood Pomerol wijnvat en draagt de naam The Legendary Red Silkie Irish Whiskey. De drank heeft een roségouden-amberkleur van het vat gekregen en qua smaak moet het ‘een rijke en fluweelzachte’ drank zijn, aldus Nicklin. Daarbij moet de drank een complexiteit hebben waar kenners van kunnen genieten, maar ook toegankelijk zijn voor beginnende whiskeydrinkers.
Wat betreft de tasting notes meldt het duo dat de whisky rijp rood fruit combineert met gekonfijte sinaasappelschil, tarte-tatin met pijptabak, zoethout en licht gerookte, gezouten karamel. De finish van Red Silkie Irish Whiskey is wat rokerig met een vleugje rook. Nicklin omschrijft het zelfs als ‘de meest geslaagde rode wijnfinish tot nu toe’.
De whiskey van The Three Drinkers komt in een beperkte oplage uit en kost ongeveer 50 pond en is hier vooruit te bestellen. Voor elke verkochte fles gaat er 1 pond naar een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid.
The Legendary Red Silkie Irish Whisky
The Legendary Red Silkie Irish Whisky

The Legendary Red Silkie Irish Whiskey van niet de eerste

De speciale whiskey van The Three Drinkers is niet de eerste drank die ze op de markt brengen. Ter ere van de eerste show van The Three Drinkers op Amazon Prime, The Three Drinkers Do Scotch Whisky, kwam er al een whisky uit. Dit was een 17 jaar oude blended Scotch whisky. Deze was binnen enkele uren uitverkocht.
Met de Red Silkie Irish whiskey brengen The Three Drinkers opnieuw een drank uit ter ere van hun show. Dit keer gaat het om de Amazon serie The Three Drinkers In Ireland. In deze show reist het drietal door Ierland met bezoeken aan distilleerderijen, pubs en andere bezienswaardigheden. Ook in die show wordt natuurlijk het nodige aan whiskey gedronken. Het is nog even de vraag wanneer dit tweede seizoen bij ons in Nederland te zien zal zijn.
The Three Drinkers In Ireland wordt overigens samen met een partnerdistilleerderij gemaakt en dat is niet geheel toevallig dezelfde als waar de drank van de presentatoren gerijpt heeft. Sterker nog, in aflevering twee van de show is het idee ontstaan om The Legendary Red Silkie Irish Whisky met een wijnfinish van Sliabh Liag Distillers uit te brengen.
Beeld: The Three Drinkers

POPULAIR NIEUWS