Deze 26 jaar oude single malt whisky heeft een finish van maar liefst 11 jaar

Nieuws
zaterdag, 09 maart 2024 om 7:00
tobermory 26 yo hebridean whisky
De Tobermory Distillery uit de gelijknamige plaats op Isle of Mull in Schotland heeft het volgende hoofdstuk van de Hebridean reeks aangekondigd. Het gaat om de Tobermory Hebridean Series: 26 Years Old single malt whisky.
De nieuwe expressie is de vierde whisky in de Hebridean series van de distilleerderij, waarin telkens een andere cask finish wordt gekozen. De eerste whisky in de reeks is een doorontwikkeling van de Tobermory 15 Years Old die nog acht jaar in een Oloroso sherryvat gezeten heeft. Voor de tweede en derde expressie van de Hebridean whiskyserie heeft Tobermory de drank telkens een jaar langer laten rijpen in Oloroso sherryvaten.
Uiteindelijk is de vierde expressie van de reeks 26 jaar oud. De formule van de whsky is hetzelfde: de Tobermory 15 Years Old uit 2008 die nog een finish heeft gekregen in oloroso vaten. In dit geval heeft die finish dus 11 jaar geduurd.

Wat is de Tobermory Hebridean Series: 26 Year Old whisky?

De whisky wordt verpakt in een klassieke Tobermory fles die wordt geleverd in een doos. Daarop wordt een belangrijk element van de Schotse Hebriden afgebeeld: de zeearend. De foto van het dier is gemaakt door wildlife fotograaf Gordon Buchanan. De whisky heeft tasting notes van gezouten karamel, bloesemhoning, gekarameliseerde walnoten en een zilte ziltige toon.
De nieuwe Hebridean whisky is al te koop via Berry Bros. & Rudd. Vanaf 13 maart komt de whisky breder uit en kun je een fles kopen via de webshop van de distilleerderij. De oplage is gelimiteerd tot 4560 flessen met een verkoopprijs van 370 pond (430 euro).
Onlangs onthulde Toberymory ook al een nieuwe Ledaig whisky. Deze nieuwe single malt whisky bestaat uit een vloeistof die in drie verschillende vaten gerijpt heeft.
Foto: Tobermory
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS